‘Eskişehir’in 3 sektörde potansiyelini açığa çıkaracağız'

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, kentin sanayi, tarım ve turizm alanlarındaki potansiyelini açığa çıkarmak istediklerini söyledi. Vali Çelik, Eskişehir OSB’nin sunduğu olanaklarla daha çok yatırım alabileceğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SONER CAVKAYTAR

ESKİŞEHİR - DÜNYA Gazetesi Eskişehir Bölge Temsilcisi Tülay Taşkın’ın sorularını yanıtlayan Eskişehir Valisi Azmi Çelik, sosyo-ekonomik gelişmişliğiyle örnek bir kent olan Eskişehir’in sanayi, tarım ve turizmden oluşan 3 sektörde potansiyelini ortaya çıkararak ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Eskişehir sanayisinin olması gereken yerde olmadığını savunan Vali Çelik, “Var olan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, gelişme alanları ve sunduğu altyapı hizmetleriyle daha çok yatırım alabilir konumda bulunuyor. Eskişehir, kent olarak ana sanayilerin yatırım yapabileceği ve yan sanayi yaratabilecekleri fiziki altyapı ve istihdam olanaklarına sahip. TEI ve TÜLOMSAŞ gibi yan sanayisini yaratan ve geliştiren büyük yatırımlar için Eskişehir’in cazip olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Eskişehir Valiliği’nin kentin sahip olduğu turizm potansiyelini değerlendirmek konusunda çabaları olduğunu belirten Çelik, “Eskişehir özellikle son yıllarda artan bir yoğunlukta günlük ziyaret alan bir kent. Buradaki konaklamayı bir günün üzerine çıkartmak konusunda çalışmalarımız var. İnönü’de bulunan Türk Hava Kurumu tesislerini turizm konusunda daha etkin kullanmayı planlıyoruz. Burada yamaç paraşütü ve planör uçuşlarını turistik amaçla nasıl kullanacağımız üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca antik çağlardan bu yana yerleşim olan, sayısız tarihi ve kültürel özellikler barındıran Frig Vadisi üzerinde turistik balon uçuşları planlıyoruz. Şu anda bu çalışmada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden izin alma aşamasındayız” dedi.

Seracılık konusunda önemli gelişmeler var

Kentin ilçelerinin de önemli tarımsal ve turistik potansiyeli olduğuna dikkat çeken Çelik, “Eskişehir’in hangi ilçesine giderseniz gidin orada harekete geçirilmeyi bekleyen bir potansiyel görüyorsunuz. Örneğin Çifteler ve Mahmudiye ilçelerimizde seracılık konusunda önemli gelişmeler oluyor. Bazı özel sektör firmaları seraların ısıtılması amaçlı yöredeki termal su olanaklarını kullanarak dikkat çekici yatırımlar yapıyorlar. Bazı ürünlerde normalin 50-60 katı fazla ürün alınabilen yatırımlar var. Burada kısıtlayıcı bir konu var ki o da kırsaldaki nüfusun giderek azalmasıdır” diye konuştu.

FRİG VADİSİ’NDE BALON TURLARI PLANLIYORUZ

DÜNYA Gazetesi Eskişehir Bölge Temsilcisi Tülay Taşkın, göreve yeni başlayan Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i makamında ziyaret ederek başarılar diledi. Tülay Taşkın’ın kent gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Vali Çelik, Frig Vadisi üzerinde turistik balon uçuşları planladıklarını söyledi.

İstanbul bağlantılı yurtdışı uçak seferleri başlatacağız

Eskişehir sanayİinin havacılık ve savunma sanayİi, raylı sistemler, seramik ve madencilik alanlarında kümelenmeye sahip olduğunu hatırlatan Vali Çelik, “Yüksek teknolojiye sahip katma değerli ürün ihracatında Eskişehir ön sıralarda yer alıyor. Kent sanayisinin demiryoluyla liman bağlantısının yapılması halinde ihracatının daha da artacağını düşünüyorum” dedi. Eskişehir’in havayolu ulaşımının tarifeli uçak seferlerine kavuşması gerektiğinin altını çizen Vali Çelik, İstanbul Atatürk Havalimanı bağlantılı yurtdışı uçak seferlerinin başlatılması için gerekli girişimleri yapacaklarını sözlerine ekledi.