GAİB'in ihracatı 1,5 milyar doları aştı

GAİB Başkanı Çıkmaz,"Bu yılın ocak-şubat dönemindeki ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 oranında artarak, 1 milyar 519 milyon 705 bin dolara ulaştı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bu yılın ocak-şubat dönemindeki ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 oranında artarak, 1 milyar 519 milyon 705 bin dolara ulaştığını bildirdi. 

Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, aynı dönemde diğer ihracatçı birlikleri adına 190 milyon 307 bin dolarlık ihracat kaydı alındığını belirterek, birlik ihracat kayıt işlem hacminin ise yüzde 13,6'lık artışla 1 milyar 710 milyon 12 bin dolara yükseldiğini ifade etti. 

GAİB üyesi firmaların bu yılın ocak-şubat döneminde 165 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Çıkmaz, şunları kaydetti: 

"Hedefimiz dünyada ticaret yapmadık ülke bırakmamak. Bu yılın ocak-şubat dönemindeki ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 oranında artarak, 1 milyar 519 milyon 705 bin dolara ulaştı. Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 59,6 pay ile ilk sırada yer alıyor. AB ülkeleri yüzde 16 pay ile ikinci, Afrika ülkeleri yüzde 9,7 pay ile üçüncü sırada bulunuyor. Irak, Suudi Arabistan, Suriye, İtalya, ABD, Libya, Almanya, İran, İngiltere ve Belçika bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir. Ayrıca, halı, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, demir çelik mamulleri, plastikler ve mamulleri, bitkisel yağlar, değirmencilik ürünleri, dış giyim ve diğer gıda müstahzarları bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler oldu." 

Çıkmaz, GAİB'in Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir