Gebze il olabilmek için her türlü koşula sahip

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, "Gebze il olabilmek için her türlü koşula sahip. Gebze şu anda kepçe ile verip, kaşıkla alıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM

KOCAELİ - Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin il olması gerektiğine vurgu yaparak,  "Gebze il olabilmek için her türlü koşula sahip" dedi. Kocaeli’nin bir zamanlar yüzölçümü itibariyle en küçük illerden birisi olduğunu ifade eden Çiler, "Büyükşehir statüsündeki illerin sayısı 30’a çıkınca Kocaeli yüzölçümü küçük iller sıralamasında aşağıya düştü. Gebze’nin nüfusu 650 bin olarak görünüyor ama gerçek anlamda bir nüfus sayımı yapılmış olsa Gebze’ye eskiden bağlı olan 4 ilçe ile birlikte bu sayı 825 bini geçer. Gebze’nin en önemli marka değerlerinden birisi olan Gebze Teknik Üniversite’miz var. Burada limanlarımız ve Osmangazi köprümüz var. Gebze, Endüstri 4.0’a öncülük eden bir ilçe. Gebze’nin Türkiye imalat sanayisinde ciddi bir ağırlığı var. 9 OSB’ye ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’nin başkenti Ankara, sanayinin başkenti Kocaeli ve Kocaeli’nin de merkezi de Gebze’dir. Bunların hepsi Gebze’nin il olması için bir nedendir, kısacası Gebze il olabilmek için her türlü koşula sahip. Gebze şu anda kepçe ile verip, kaşıkla alıyor. İl statüsünde olduğumuz zaman verdiğimiz vergiler kısmi olarak bize geri dönecek" şeklinde konuştu.

Çiler, GTO’nun Nefes Kredisi kullandırma limitinin minimum 50 bin, maksimum ise 150 bin TL olacağını toplamda ise yüzde 9.90 üzerinde 127 milyon TL olacağını, 2017’nin ikinci çeyreğinde bu sayıyı artırmak istediklerini ifade etti.