Geleceğin mimarları Archifest’te buluştu

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Archifest 2018 geleceğin mimarlarını, akademisyenleri ve iş dünyasını bir araya getirdi. ‘Devamı Seninle Gelecek’ sloganıyla gerçekleştirilen festivalde, mimarlık öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) – Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile mezun olmuş genç mimarların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, geleceğin mimarlık teknolojileri, doğayla barışık mimari, kent mimarisine sosyal bakış ve kentin mimari üzerinden dönüşümü gibi önemli konular, alanlarında uzman akademisyenler ve iş dünyası temsilcileri tarafından genç mimarlara anlatıldı.

Workshop ve sergilerin yanı sıra, firmaların açtığı stantları da inceleme fırsatı bulan gençler, mimarlık ve dekorasyonda kullanılan son teknolojileri yakından görüp, birinci ağızdan dinleme imkanı yakaladılar.

Archifest 2018 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, “Archifest 2018 ilk defa düzenlenmesine rağmen, öğrencilerin ve genç mimarların etkinliğe olan ilgisi bizleri oldukça sevindirdi. Bu festivalin gelecek yıllarda büyüyerek gelişmesini ve önemli bir gelenek haline gelmesini arzuluyoruz” dedi.

Festival vesilesiyle genç mimarların, sektörün önemli paydaşlarıyla bir araya gelme şansı yakaladığına değinen Başkan Şahin, “Devamı seninle gelecek sloganıyla düzenlediğimiz bu festivalde, genç mimarlarımızın geleceği inşa edeceğini vurguluyoruz. Düzenlediğimiz seminerlerin ve workshopların onların gelişimine katkı sağlayacağını umuyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir