'Genel görünüm yatırımların artmasına engel oluyor'

BUSİAD Başkanı Günal Baylan, mali genel kurulda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, ülkedeki görünümün yatırımların artmasına ve yurt dışından gelecek yeni projelere engel olduğunu kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, mali genel kurulda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, ülkedeki görünümün yatırımların artmasına ve yurtdışından gelecek yeni projelere engel olduğunu kaydetti.

Baylan, “Özel sektörün ihracat gayretlerinin büyümeye katkısı yeterli değil. Potansiyelimizin altında, özellikle kamu yatırımları ve tüketim ile büyüyoruz. Yurt dışı tehditlere maruz kaldığımız da yetkililer tarafından sık sık dile getiriliyor. Özellikle ihracat olarak iş yaptığımız ülkelerle ilişkilerimizi etkileyecek söylemlere de basın üzerinden şahit oluyoruz” dedi.

Baylan, “ülke içinde acılar yaşanırken bazı kesimlerdeki ayrışma ve kutuplaşmaları” da üzüntüyle takip ettiklerine değinerek, “Türkiye’nin yaşanan tüm sorunları aşacak güçte olduğunu biliyoruz. Fakat toplumsal huzuru bozarak kutuplaşmayı attıracak siyasi arzu ve söylemlerden de rahatsız oluyoruz. Birleşmiş ve kenetlenmiş bir görünümün bugün için her hedeften daha değerli olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Kazançlarını yatırıma dönüştürmüş, gelişmiş teknolojik sanayisi ile ihracat hedeflerini kat kat aşmış, iktisadi kalkınmasını bölgelerarası gelir farkını azaltarak gerçekleştirmiş, demokratikleşmeyle temel hak ve özgürlüklerde yaptığı uygulamalar ile evrensel hukuk devleti olmuş, ulusal gelişmişlik düzeyi artmış, eğitimde yapılan başarılı reformlarla ülkeyi geleceğe taşıyabilecek aydın gençleri Atatürk ilkeleri ve cumhuriyetimizin kuruluş değerleri doğrultusunda yetiştirme arzusunda olan bir ulus olmayı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir