Girişimci adayları sertifikalarını aldı

Bursa Ticaret Borsası (BTB), KOSGEB ve İŞKUR iş birliğinde düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri’nde, girişimci adayları sertifikalarını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) – BTB Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen sertifika törenine BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve sertifika almaya hak kazanmış girişimciler katıldı.

30’a yakın girişimci adayının sertifika almaya hak kazandığı törende konuşan BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, “Bugüne kadar Bursa Ticaret Borsası bünyesinde verilen eğitimlerde yaklaşık 500’e yakın sizler gibi kıymetli girişimci adayımıza değerli eğitmenimiz Türker Duran’ın da büyük katkılarıyla eğitimler verdik. Sizlerin iş hayatınıza katkı sağlamak bizlere mutluluk veriyor. Sizlerin başarılarına şahit olduğumuz zaman da yapılan işin ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha anlıyoruz” dedi.

Şirket statülerine göre ek destek verilecek

KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör de 1 Ocak 2019 itibariyle Girişimcilik Mevzuatı’nın değişeceğini söyleyerek, yeni girişimcilere müjdeler verdi. KOSGEB İl Müdürü Güngör, “Girişimciliği geleneksel ve ileri girişimci olmak üzere iki boyuta taşıyoruz. Geleneksel girişimci, hizmet sektöründe işletmesi olanlar, ileri girişimciler ise imalat sanayinde iş kuracak olanlar. Kuruluş desteklerinin yanı sıra, yeni getirdiğimiz performans desteği ile de şirketlerin birinci ve ikinci yıllarında, çalışan sayılarına ve şirket statülerine göre de ek destek vereceğiz. Yani hizmet sektöründe faaliyet göstermek isteyen bir girişimciye 60 bin liraya kadar destek vereceğiz. İmalat sanayinde hizmet gösterenlere ise iş sektörüne bağlı olarak, makine alımlarında desteklerimiz olacak. Bunun yanı sıra bazı girişimcilere de pozitif ayrımcılık yapacağız. 30 yaşın altında olup iş kurmak isteyen gençlerimize, kadınlarımıza, engelli vatandaşlarımıza, şehit yakınlarına ve birinci derece gazilerimize bu anlattığım rakamların yanında ekstra destekler de vereceğiz” diye konuştu.

BTB, KOSGEB ve İŞKUR birlikteliğiyle düzenlenen eğitimlerin devam etmesini arzuladıklarını söyleyen İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen de İŞKUR’un desteklerinden söz ederek, “Bazı STK’lar ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde, kadın girişimci adaylarımıza iş dünyasındaki süreçlerinde mentörlük hizmeti sunuyoruz. Ayrıca engelli ve eski yükümlülere de fonumuzdan desteklerimiz olacak. Hepinize gelecek iş hayatınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir