'Girişimcilikte Önce Kadın' projesi Kayseri'deydi

Proje kapsamında, 7 halk eğitim merkezinde, bin 200 Kayserili kadına, 12 danışman öğretmen tarafından girişimcilik ve teknoloji eğitimi verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi, yeni döneminde Kayserili kadınlara ulaşarak kapsamını büyütüyor. Proje kapsamında, 7 halk eğitim merkezinde, bin 200 Kayserili kadına, 12 danışman öğretmen tarafından girişimcilik ve teknoloji eğitimi verildi.

Kayseri'nin Anadolu'ya ticareti ve girişimciliği öğreten şehir olduğunu belirten Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, "Yeni dönemde Kayseri dahil 10 ilde 10 bin kadına eğitim vereceğimiz projemiz ile toplamda 20 bin kadına erişip daha fazla kadını ekonomiye katmayı hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmede, Kayserili kadınların Anadolu'daki diğer kadınlara da örnek olacağına inanıyoruz" dedi. Kayseri'de istihdam edilen toplam nüfusun yalnızca yüzde 20'sinin kadınlardan oluştuğunu hatırlatan Deegan, "Projenin ilk yılında ulaştığımız 10 bin kadın ile 15 milyon TL'yi aşkın ekonomik değer yarattık. Projenin ikinci döneminde 10 bin kadına eğitim verme hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz. Şimdiye kadar 7 binin üzerinde kadın oncekadin.gov.tr sitesinden ürünlerini satıyor. Tüm eğitim içeriklerini e-öğrenme platformuna yükleyerek, Türkiye'nin 81 ilindeki kadınlara ulaştırma arzusundayız" şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları da, gelişmiş ve hedeflerini yüksekte tutan ülkelerde en başta kadınların üretimin içinde yer aldığını söyledi. Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi Dr. Aydın Kolat ise kadınların güncel teknolojileri kullanarak, hem üretip hem de satarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklarını vurguladı.