GTO'dan Soma'ya 51 bin liralık yardım

Gebze Ticaret Odası, Soma'daki faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarına 51 bin 500 lira yardımda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği facia sonrası felaketin yaşandığı Soma'ya yurdun dört bir yanından yardım eli uzanmaya devam ediyor. Son olarak Gebze Ticaret Odası (GTO), Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına 51 bin 500 lira yardımda bulunduğunu duyurdu.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş güvenliğine önem verdiklerini belirterek, Soma'daki faciadan sonra iş sağlığı ve güvenliğinin ne kadar önemli olduğunun daha çok farkına varıldığını söyledi. 

"150 iş güvenliği ve sağlığı eğitimi semineri düzenliyoruz"

Üyelerinin bu konuda bilinçlenmesi ve bireylerin daha güvenilir ortamda çalışması için geçen yıl itibarıyla 150 iş güvenliği ve sağlığı eğitimi semineri düzenlediklerini anlatan Çiler, 3 bin 152 kişinin eğitim aldığını kaydetti. 

"Soma'ya duyarsız kalamazdık"

Çiler, eğitim konusunda 365 oda arasında birinci olduklarını dile getirerek, "İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerimiz devam edecektir. Oda olarak Soma'ya yardımda bulunacağız. Soma'ya duyarsız kalamazdık, ticaret odası olarak haftaya çarşamba arkadaşlarımız Soma'ya gidecek. GTO olarak 51 bin 500 lira bağışta bulunduk" şeklinde konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir