GTÜ, sanayicileri ve öğrencileri bir araya getiriyor

Bu yıl 3. kez düzenlenecek GTÜ Girişimcilik Zirvesi, 03 – 04 Mayıs tarihlerinde Gebze Ramada Plaza İstanbul Asia Airport Otel’de gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabiha TOPRAK

KOCAELİ - Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Girişimcilik Zirvesi, “Girişimci Fikirler, Dijital Çözümler” sloganı ile girişimciliğin küresel gelişimine yön veren fikir liderlerini ve bölge sanayicilerini öğrenciler ile bir araya getiriyor. Bu yıl 3. kez düzenlenecek GTÜ Girişimcilik Zirvesi, 03 – 04 Mayıs tarihlerinde Gebze Ramada Plaza İstanbul Asia Airport Otel’de gerçekleştirilecek.Türk iş dünyasının önde gelen girişimcilerini, yöneticilerini, iş liderlerini, danışmanları ve akademisyenleri buluşturarak sanayinin yapı taşlarını bir araya getireceklerini ifade eden GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün,”ülkemizin genç girişimci potansiyelini nicelik ve nitelik bakımından geliştirmeyi, üniversite ve iş dünyası arasında bir sinerji oluşturma gayesindedir. Bununla birlikte zirve, yatırımcılar ve sanayiciler için yaratıcı ve dinamik genç girişimcilere ulaşma fırsatı oluşturan bir platform olacaktır. Zirve, ümit vaat eden genç girişimcilerin özendirilmesini, desteklenmesini ve geliştirilmesini böylece girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Zirve bu yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi, Gebze OSB, Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB, Gebze Güzeller OSB, Yalova İmes OSB, Kocaeli Dilovası Köseler Islah OSB, Birlik OSB ve Teknoloji Transfer Merkezi stratejik ortaklığı ile gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Zirveye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Ebru Tümer Kabadayı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftci, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Ertuğ, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker, Birlik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Telli, Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktar, Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı, Simge Şirketler Grubu Başkanı Şemsi Durdu, TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdulsamet Temel, P&G Türkiye, Kafkaslar ve Avrupa Bölgesi Bilgi Teknolojileri ve Global İş Hizmetleri Müdür Yardımcısı Özgür Genç, NEF Real Estate Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur ile Bilim, Sanayi, Teknoloji Başkanı Dr .Faruk Özlü,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da katılması bekleniyor.

Zirve oturumlarının konu başlıkları ise şöyle; Küresel rekabet ve yenilikçi Türkiye: Girişimcilik Ekosistemiyle Fark Yaratmak Girişimcilik Ekosistemine Yön Veren Dönüştürücü Aktörler: Organize Sanayi Bölgeleri ,Dijital Girişimciler , Girişimcilikte Dönüştürücü Aktörler: Kadın Girişimciler,Dijital Girişimcilikte Melek Yatırımcılar