Gürün Başak Bulgurları, altyapısını güçlendirecek

Gürün Başak Bulgurları, yeni makine ve ekipman yatırımıyla altyapısını güçlendirmeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL

SİVAS - Gıda sektöründe bulgur üretimiyle faaliyet gösteren Gürün Başak Bulgurları, yeni makine ve ekipman yatırımıyla altyapısını güçlendirmeyi planlıyor. Gelen taleplere cevap verebilmek adına makine ve ekipman yatırımı yaptıklarını söyleyen Gürün Başak Bulgurları Genel Müdürü Fatih Öztürk, böylece günlük 4 ton olan bulgur üretim kapasitelerini 50 tona çıkardıkları bilgisini verdi. Öztürk, "Söz konusu yatırımla altyapımızı güçlendirip ürünün çiftçiden alımından ambalajlanmasına kadar olan süreci takip etmeyi planlıyoruz. Ayrıca hizmetlerimize organik ürün statüsündeki çiftçilerle yapacağımız sözleşmeli üretimle devam etmeyi hedefliyoruz" dedi.

2016 yılında ekonomik durgunluktan bakliyat ve hububat piyasasının da olumsuz etkilendiğini belirten Fatih Öztürk, hammadde fiyatları ile kurdaki dalgalanmaların hububat-bakliyat fiyatlarında durgunluk oluşturduğunu kaydetti. Tüm yaşananlara rağmen altyapılarını güçlendirme ve pazar paylarını artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Öztürk, "2016 yılında pazar payımızda önceki yıllara göre kayde değer oranda artış yaşadık. Ayrıca faaliyet gösterdiğimiz İç Anadolu Bölgesi dışında diğer bölgelerin de tedarikçisi olmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda müşterilerimize daha hızlı hizmet verebilmek için araç filomuzu genişlettik" diye konuştu.

Bundan 30 yıl önce dünya bakliyat ihracatının yüzde 20'sini tek başına yapan Türkiye'nin, bugün itibarıyla net ithalatçı konumunda bulunduğunu söyleyen Öztürk, Türkiye’nin üretim bakımında verimli topraklara sahip olduğunu, söz konusu potansiyelin kullanabilmesi adına bakliyat üretimi ve işlenmesi noktasında verilen desteklerin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir