Hasçelik, istihdama katkı sağlayacak

Hasçelik Grup, istihdam seferberliğine 200 yeni istihdam ile katkı sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elektrik kabloları, çelik halat, mobilya, ilaç ve yenilenebilir enerji alanlarında yatırımları bulunan Hasçelik Grup, istihdam seferberliğine 200 yeni istihdam ile katkı sağlayacak. Yeni istihdamın önemli bölümünü kurduğu Ar-Ge merkezinde değerlendirecek olan Hasçelik, bu vesileyle hem katma değerli üretimin hem de istihdamın artmasına katkı sağlayacak.

Ar-Ge’ye ağırlık veren şirket yapısına sahip olduklarını söyleyen Hasçelik Grup CEO’su Necmettin Baktır, 20 yeni ürün için Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Geçen yıl yatırım teşvik belgesine bağlanan ve başlatılan yatırımlarda son aşamaya geldiklerini, fabrika inşaatlarının tamamlandığını, makine parkı montajlarının da tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Baktır, “Ülkemiz ekonomisine ve istikrara olan güvenimizi hiçbir zaman kaybetmediğimiz için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bu kapsamda, istihdam seferberliğine grup şirketlerimizde 200 çalışan daha işe alarak katkı sağlayacağız ve çalışan sayımızı bin 600’e çıkaracağız. Daha da önemlisi istihdamda önceliğimiz Ar-Ge merkezimiz için, katma değeri yükseltecek nitelikli arkadaşları bünyemize katmak olacak” diye konuştu.

Biyoteknolojik ilaç üretecek

İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Has Çelik Kablo, Metal Matris, Coreal ve Has Çelik Halat firmaları ile yer alan Hasçelik Grup, satış gelirinin yaklaşık yüzde 40’ını 65 ülkeye gerçekleştirdiği ihracattan sağlıyor. Faaliyetleri sonucu bu yıl 1.2 milyar TL’lik cirosal büyüklüğe ulaşan grubun biyoteknoloji alanında da ilaç dolum tesisi yatırımı var. Baktır, “Üretim faaliyetimiz için Kayseri OSB’de yaklaşık 12 bin metrekaresi kapalı toplamda 30 bin metrekarelik bir alana tesis inşaatımız devam ediyor. İlaç üretimine uygun koşulları sağlamaya çalışıyoruz. 2017’de bu hazırlıklarımız tamamlanacak. Burada biyoteknolojik ilaç üreteceğiz” dedi.