Hes Kablo, küresel kablo pazarında ilk 10'u hedefliyor

Hes Kablo Genel Müdür Ticari Yardımcısı Şükrü Kakillioğlu, yakın coğrafyada başladıkları ihracat çalışmalarının daha sonra gelişmekte olan ülkelerle sürdüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Türkiye'nin önde gelen kablo üreticilerinden Hes Kablo, uzun vadeli hedeflerini küresel kablo pazarının ilk 10 makasından biri olma üzerine oluşturdu. 1991'den beri yürüttükleri tanıtımlarla müşterileri arasında kuvvetli bir bağ oluşturduklarını belirten Hes Kablo Genel Müdür Ticari Yardımcısı Şükrü Kakillioğlu, markalaşma ile kurumsallaşmanın firmaların uzun vadede büyümesini sağlayan önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Gelecek 10 yıl içinde küresel pazarın ilk 10 markasından biri olmayı hedeflediklerini bildiren Kakillioğlu, "Bu kapsamda reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra yurtdışında yeni pazarlar oluşturmak adına önemli fuarlara katılıyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle ihtiyaç duyulan ürünleri üretmek için yatırımlar yapıyoruz. Müşteri memnuniyeti ile verimliliği artırıcı Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

Marka ve kurumsallaşma çalışmalarına her zaman büyük önem verdiklerini dile getiren Şükrü Kakillioğlu, yaptıkları kurumsallaşma ve Ar-Ge çalışmalarıyla uluslararası standartlarda üretim yaptıklarına dikkat çekti. Sektörde en çok tercih edilen markalardan biri olmalarının temelinde ihtiyaçları yakından takip edip, uygun ve kaliteli ürünleri müşterilere sunmanın yattığını belirten Kakillioğlu, ayrıca entengre üretim tesisilerinde bakır ve alüminyum filmaşin, PVC ve HFFR granül üretimini, ambalaj için kullanılan makara, sandık, palet gibi malzemeleri bir arada üretmenin de önemli rolü olduğunu iletti. ISO 9000, ISO 10002, ISO 14000, ISO 17025, ISO 50001, TS 18001 gibi kalite ve yönetim sistemleri sertifikalarına sahip kurumsal bir firma olduklarını vurgulayan Kakillioğlu, ayrıca ulusal ve uluslararası gözetim firmalarının periyodik denetimleri sonucu ISO, TSE, VDE, GOST, UKRSEPRO ve KEMA gibi kalite belgelerine de sahip olduklarını söyledi.

İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 80'inci sırada yer alıyor

Hes Kablo'nun 1974 yılında tesisat kabloları üretmek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Şürkü Kakillioğlu, kuruluşundan bu yana istikrarlı bir büyüme performası sergileyerek bu gün sektörün önde gelen firmalarından biri haline geldiğine dikkat çekti. Zamanla yaptıkları yatırımlar sayesinde ürün gruplarına bakır haberleşme kablosu, fiber optik kablo, enerji kablosu, yüksek gerilim enerji kablosu, alüminyum iletken ve emaye bobin telini de eklediklerini açıklayan Kakillioğlu, "Bu ürün çeşitliliğiyle kablo ve tel sektörünün tamamına hitap eden geniş bir ürün yelpazesine sahip olduk. Artan ürün grubunun yanında sürekli genişlettiğimiz pazarlar sayesinde uzun yıllar İstanbul Sanayi Odası (İSO) İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bulunmamızın yanı sıra 2004'ten bu yana sektördeki liderliğimizi pekiştirdi. İSO'nun 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' 2016 yılı listede 80'inci sırada yer alarak Hes Kablo, kablo üreticileri içinde ilk sırayı aldı" diye konuştu.

2016 yılı cirosunun 110 milyon doları ihracattan

Yakın coğrafyada başladıkları ihracat çalışmalarının daha sonra gelişmekte olan ülkelerle sürdüğünü söyleyen Şükrü Kakillioğlu, özellikle komşu coğrafyalarda bilinen bir marka olduklarına dikkat çekti. Hes Kablo markalı ürünlerin halen yaklaşık 140 ülkede kullanıldığını belirten Kakillioğlu, bu ülkelerdeki yerel makamların da onaylı tedarikçi listesinde yer aldıklarını kaydetti. 2016 yılında toplam cirolarının 1.2 milyar TL olarak gerçekleşti bilgisini veren Kakillioğlu, bunun 110 milyon dolarlık bölümünü ihracattan elde ettiklerine dikkat çekti. Yıllık 60 bin ton bakır filmaşin, 50 bin ton alüminyum filmaşin, 47 bin Cu-ton, 10 bin Al-ton enerji kablosu, 25 bin ton Al-ton alüminyum iletken, 6 bin ton emaye bobin teli, 5 bin mcm telefon kablosu ürettiklerini açıklayan Kakillioğlu, "Öte yandan yıllık 1 milyon 100 bin fiber-km fiber optik kablo üretim kapasitesine sahibiz. Yıllık üretimimizin yüzde 25'ini dış pazarlara sunuyoruz. Söz konusu oranı orta vadede yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Hes Kablo olarak yıllık ortalama 110 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir