Hiçyılmaz Kayseri Ticaret Odası yönetimine yeniden talip

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Oda Başkan Vekili Celal Hasnalçacı ile birlikte DÜNYA Gazetesi Kayseri Bölge Temsilciliğini ziyaret ederek gazete çalışanları ile sohbet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN - DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kasım ayında yapılacak oda seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı.

KTO Başkan Vekili Celal Hasnalçacı ile birlikte DÜNYA Gazetesi Kayseri Temsilciliği’ni ziyaret eden Hiçyılmaz, oda yönetimi olarak geride iki başarılı hizmet dönemi bıraktıklarını belirterek, yeniden seçilmeleri durumunda hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmaların kent ekonomisine katma değer sağladığını dile getiren Hiçyılmaz, "Son 4 yılda oda olarak etkin kıldığımız yenilikçi, şeffaf, hizmet ve üye odaklı anlayışla, KTO büyük bir değişim geçirmiştir. Yaptığımız icraatlar, yürütülen faaliyetler ve gerçekleştirilen yeni hizmet binası gibi somut yatırımlar, gerek Kayseri, gerekse Türkiye ölçeğinde, iş dünyasının büyük ilgi ve beğenisine mazhar olmuştur” dedi.

Kayseri Ticaret Üniversitesi kentin rekabet gücünü artıracak

Kayseri’nin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak yeni projeler geliştirdiklerini bu projelerden birinin de, ‘Yeni Dönemde Yeni Projeler’ başlığıyla hayata geçirmeyi amaçladıkları projeler arasında yer alan Kayseri Ticaret Üniversitesi olduğunu belirten Hiçyılmaz,”KTO, üyelerine ve topluma faydalı çalışmalar yapan, yürüttüğü faaliyetlerle ilgili her konuda ulusal ve uluslararası alanda başarılı olmayı kendisine vizyon edinmiş bir kurum haline gelmiştir. Odamız bu özelliğini “4.Nesil Kent Üniversitesi” olarak adlandırdığımız yeni projeyle güçlendirerek sürdürecektir. Kayseri Ticaret Üniversitesi yerel ve global değerleri ve ekonomiye katkı sunmayı hedefleyen şehrimizde eğitim öğretim, teknoloji, Ar-Ge, kültürel ve sosyal faaliyetler ile kucaklayan bir üniversite olacaktır. Bu kapsamda kurulacak üniversite bir taraftan iş dünyasının yeni yetişmiş eleman ihtiyacına destek sağlayacak, diğer taraftan da ürettiği bilgilerle ekonomik altyapımızın gelişmesinde fırsat sunacaktır. Böylece yerel ve global ölçüde rekabet etme özelliğimiz artacaktır. Ayrıca yine bu bağlamda ilimizde bulunan ticaret lisesi, endüstri meslek lisesi gibi eğitim kurumlarının ticaret ve sanayi odalarının kontrolünde ve onların mütevelliliğinde yine onların ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda yapılanması hedeflenmektedir. Bu okullardan mezun olacak gençlerle Kayseri Ticaret Üniversitesi’nde öğrenci altyapısının oluşturulması planlanıyor” diye konuştu.