Hortumdan zarar gören çiftçinin borcu ertelenecek

Bakan Fakıbaba, Antalya'da meydana gelen hortumdan zarar gören çiftçilerin borçlarının erteleneceğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dün akşam Antalya'da meydana gelen hortum felaketi ile ilgili açıklama yaptı.

Fakıbaba, hortumdan zarar gören Antalyalı çiftçilerin borcunun erteleneceğini duyurdu.

"2 bin dönüm civarında sera yıkıldı"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, beraberinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile Kumluca'da hortum nedeniyle zarar gören tarım alanlarını inceledi. Mavikent Mahallesi'nde inceleme yapan Vali Karaloğlu, burada sera sahipleri, çiftçiler ve Kumlucalılarla görüştü. Karaloğlu'na bölgede hortum nedeniyle oluşan hasar hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "5 kilometre uzunluğunda 400 metre alanda etkili oldu. Tahminen 2 bin dönüm civarında sera yıkılmış. Seranın kuruluş maliyeti, 75 bin liradır" dedi.

Çiftçiler ve mahalle sakinleriyle sohbet eden Vali Karaloğlu, afetzedelere 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Hasar tespit çalışmalarının hızla yapılması gerektiğini belirten Karaloğlu, "Bu, bir felaket. Bunun önlemi de yok maalesef. Bu, bir hortum. Akşam Cumhurbaşkanı'mız, Dışişleri Bakanı'mız aradı. Cumhurbaşkanı'mızın çiftçilerimize, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' dileği var. Bütün kamu kurumundan arkadaşlarımız burada. Çok hızlı bir şekilde hasar tespitini çıkarmamız lazım. Fotoğrafını çıkarmamız, manzarayı görmemiz lazım. Hasar tespiti sonrası hasarla ilgili sigortası olanlara TARSİM üzerinden nasıl yardımcı olacağız, olmayanlara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarıyla nasıl yardımcı olacağız konusuna bakacağız. Devlet, bütün kurumlarıyla şu an bölgede. Kimse endişe etmesin. Önemli olan can kaybı olmasın. Onun dışında maddi hasarları biz, bir şekilde gideririz. Kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.