İMOS, İnegöl'ün Mobilya Yıldızları'nı ödüllendirdi

İMOS; en çok ihracat yapan, ihracatını en fazla arttıran, endüstriyel tasarım ve faydalı model başvuruları kategorilerinde 15 firmayı ödüllendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS); en çok ihracat yapan, ihracatını en fazla arttıran, endüstriyel tasarım ve faydalı model başvuruları kategorilerinde 15 firmaya ödül verdi. 

Angelacoma Otel'de düzenlenen İnegöl Mobilya Yıldızları ödül gecesinde 2014 yılında en çok ihracat yapan Çilek Mobilya, Gala Mobilya, İdol Mobilya, Al-Ressom Al-Alamiya Mobilya, Rendi Mobilya, ödüllerini Kaymakam Ali Akça, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ'ın elinden aldı. Önceki yıla göre ihracatını en fazla arttıran Özarslanlar Mobilya ile Çel-Mo Mobilya'ya İhracat özel ödüllerini İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç verdi. 2014 yılı endüstriyel tasarım başvurularında en fazla başvuru yapan Çilek Mobilya, Gala Mobilya, İdol Mobilya ve Nill's Mobilya'ya da ödüllerini İTSO Başkanı Metin Anıl'dan aldı. Erhun Metal, Weltew Mobilya, Metalaks ve Selimoğlu Koltuk'a da 2014 yılı en fazla faydalı model başvurusu yapan firmalar oldu. 
 
Sektördeki sorun kalifiye eleman

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, 5 ay önce göreve geldiklerini hatırlatarak, bu süreçte tasarım merkezini tamamladıklarını, burada hayata geçirilen tasarımlardan İnegöllü mobilyacıların faydalanabileceğini söyledi. Sektörün en büyük eksikliğini 'kalifiye eleman' olarak açıklayan Uğurdağ, Halk Eğitim Merkezi'nde ve Hacer Sevim Yıldız Kampüsü'nde devam eğitimlerin devam ettiğini, ayrıca Bursa Teknik Üniversitesi ile de İnegöl'e eğitimli iş gücü kazandırmak adına bir protokol imzaladıklarını belirtti. İnegöl Mobilyası'nın yurt içi ve yurt dışındaki başarısının birlikte hareket etmeye bağlı olduğunu anlatan Yavuz Uğurdağ, dernek olarak Türkiye ve dünyada İnegöl mobilyasının tanıtımı için çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir