İnegöl Tarım Fuarı'nın enleri ödüllendirildi

İNTARF 2016’nın (İnegöl Tarım Fuarı) son gününde İnegöl’ün en iyi ayçekirdeği, şeftali, armut, elma, çilek, çöğür ve damızlık sığır yetiştiriciliği yapan kırsal mahalleleri ödüllendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çin’deki mobilya fuarına 30 Türk firmasının katıldığını ve bu firmaların 20’sinin İnegöl’den olduğunu belirterek, “Aynı başarı öyküsünü tarımda da yazacağız. Çok net mesaj aldım. Evet fuarları da tanıtmalısınız, lansmanı doğru yapmalısınız ama beraberinde öncelikle kaliteli ürünle, alt yapıyı da yükseltmek lazım” dedi.

Tarım fuarının mobilya fuarlarının ötesinde 7-8 ayrı kurumun sinerjisi ile oluşmuş güzel bir fuar olduğunu vurgulayan Aktaş, “Her yıl katlanarak da yoluna devam ediyor. Eksikler aksaklar var gibi düşünülebilir ama kesinlikle gözümüzü budaktan sakınacak halimiz yok. İnegöl ve Bursa dört mevsimi doya doya yaşayan bir şehir. Evet, çok küçük arazilerde küçük ölçekli yapıyoruz bu işi. Daha büyük ölçekte yapmamız lazım. Nihayetinde ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek daha güzel adımlar atacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren kırsal mahallelere ödülleri takdim edildi. Ayçekirdeği kategorisinde; Şipali Mahallesi 1’inci, Boğazköy Mahallesi 2’nci, Deydinler Mahallesi 3’üncü oldu. Şeftali kategorisinde; İsaören Mahallesi 1’inci, Dipsizgöl Mahallesi 2’nci ve Hocaköy Mahallesi 3’üncü oldu. Armut kategorisinde; Sarıpınar Mahallesi 1’inci, Kayapınar Mahallesi 2’nci, Ortaköy Mahallesi 3’üncü oldu. Elma kategorisinde; Paşaören Mahallesi 1’inci, Edebey Mahallesi 2’nci ve Turgutalp Mahallesi 3’üncü oldu. Çilek kategorisinde; Çitli Mahallesi 1’inci, Kurşunlu Mahallesi 2’inci oldu. Cerrah Mahallesi’ne ise anaç fidan ve çöğürcülük ödülü takdim edildi. Damızlık sığır yetiştiriciliği kategorisinde de Deydinler Mahallesi’nden Selahattin külcü 1’inci, Kozluca Mahallesi’nden Sedat Görgülü 2’nci ve Alibeyköy Mahallesinden Nedim Kaynaz 3’üncü oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir