İnno Park'dan gıda sektörü buluşması

İnno Park, kamu-üniversite-sanayi işbirliğine yönelik bir program düzenledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - İnno Park gıda konusu ile ilgili kamu-üniversite-sanayi sektöründen katılımcıların bir araya gelerek tanışması ve kamu-üniversite-sanayi işbirliğine yönelik etkileşim ve istişarelerde bulunması, sektörle ilgili istekler, talepler, işbirliği imkanları hakkında önerilerini sunmasına ilişkin bir program düzenledi.

İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Botsalı Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin farklı bir konsepte sahip olduğunu belirterek Innopark konsepti hakkında bilgi sundu. Botsalı: "Innopark'ın teknolojik üretim odaklı bir Teknoloji geliştirme Bölgesi olduğunu belirterek Innopark, bölgemizdeki üniversitelerde üretilen bilgiyiticarileştirmek, katma değere dönüştürmek ve bu amaçla bölgedeki kurumlararasında teknoloji transferine yardımcı olmayı hedefliyor." dedi Innopark'ın 29 ortaktan oluşan güçlü ve geniş tabana yayılan bir ortak profiline sahip olduğunu söyleyen Botsalı, bölgede iyi çalışan bir inovasyon ekosistemi oluşturmaya çaba göstereceklerini, Konya teknoloji geliştirme bölgesinde; Tasarım Merkezi, Kümelenme Merkezi, Girişimcilik Merkezi, Yenilenebilir Enerji Teknoloji Merkezi, Tahribatsız Muayene Laboratuvarı, Üniversite İrtibat Ofisleri ve Teknoloji Transfer Ofisinin faaliyet göstereceğini söyledi.

Kamu- Üniversite- Sanayi İşbirliğinden (KÜSİ) bahseden Başkan Botsalı, daha önceden de üniversite ve sanayi işbirliklerinin yürütüldüğünü dile getirdi. Botsalı, "Bakanlık bu işbirliği ile kamu, üniversite ve sanayi kuruluşları, girişimciler, yatırımcılar arasında ortak işbirliği ve etkileşiminin sağlanacağı sanal bir platform hazırlanarak, paydaşlarının tek bir nokta üzerinden, Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara, bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı erişimini sağlanması amaçlanmaktadır. İnnopark olarak desteklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Öğretim üyeleri görevlendiriyoruz. Bağlantıları kuvvetli olması için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.