İpek Yolu'nun kalbi Gaziantep'te atacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, İpek Yolu Belediye Başkanları ve WCO Türkiye sekretaryalarını üstlendiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, İpek Yolu Belediye Başkanları ve Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Türkiye sekretaryalarını üstlendiği bildirildi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İpek Yolu üyesi kentlerden Çin, Güney Kore ve Çeçenistan yetkilileri, Bey Mahallesi'ndeki İpek Yolu ile WCO sekretaryalarının yer aldığı ofisin açılışına katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, açılışta, tarihi İpek Yolu'nun eski canlılığına kavuşması ve tarihi kentler arasında kültürel, sosyal ve ekonomik işbirliklerin kurulması amacıyla attıkları adımların meyvelerini vermeye devam ettiğini belirtti. 

Kent diplomasisi ile başlayan işbirliklerinin dünya barışına katkı sunduğunu ifade eden Güzelbey, "Açılan ofislerle yurt dışı ilişkileri daha kolay sağlanacak. Gaziantep'in tarihi ve kültürel kimliğine sahip çıkma çabaları ile bu konuda elde ettiği başarılar, oluşumun temsilciliğinin kentimize verilmesini sağladı. Uluslararası kimlik taşıyan bu ofis, İpek Yolu Sekretaryalığının yanı sıra WCO, AB Ofisi ve Dış İlişkiler Bürosu olarak da hizmet verecek" ifadelerini kullandı. 

Programda kapsamında WCO, Türkiye'deki genç elçilerini belirledi. Sertifikalarını Büyükşehir Belediye başkanı Güzelbey ile WCO Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak'dan alan gençler, Gaziantep ve İpek Yolu'na katkı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti. 

WCO Başkanı Kwaak ise önemli bir misyona sahip olacak gençlerin hem tarihi İpek Yolu'nun başkenti Gaziantep'i temsil edeceklerini, hem de WCO'nun tüm dünyadaki diğer elçilerle ortak projeler üretip iş birliği gerçekleştireceklerini ifade etti. 

Açılışa, Almanya'nın Ludwigshafen Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi de katıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir