İranlı turistler 'erken bayram' yaşattı

Ramazan Bayramı alışverişi için Van'a gelen İranlılar çarşılarda ve otellerde yoğunluk oluşturdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Van'da Ramazan Bayramı öncesi kente gelen İranlı turistler esnafa adeta "erken bayram" yaşattı.

Ramazan Bayramı arifesinde kentin çeşitli noktalarındaki pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde bayram hareketliliği görülüyor.

Bayram alışverişini son güne bırakanlar ve kente alışveriş için gelen İranlı turistler, çarşı merkezinde en çok şeker, lokum, çikolata ve giyim tezgahlarına ilgi gösterdi.

Esnaf Ayhan An, satışlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vanlıların yanı sıra birçok İranlının da alışveriş yaptığını belirten An, "Yaptığımız ramazan hazırlığı sonrasında istediğimiz seviyede bir yoğunluk yaşadık. İranlıların gelmesi bu yoğunluğu artırdı. İnşallah hep böyle devam eder." dedi.

İranlı turistler esnafın yüzünü güldürdü

Royal Otel Sorumlusu Sefer Bayram ise İranlı turistlerin kentte konaklamayı tercih etmesinin doluluk oranını arttırdığını ifade etti.

Bir süre öncesine kadar yüzde 10 olan doluluk oranının yüzde yüzlere yaklaştığını anlatan Bayram, şöyle konuştu:

"Bayramla birlikte İranlı turist kafilelerinin gelmesini bekliyorduk. İranlı turistler de yüzümüzü güldürdü. İşlerimiz iyice açıldı. Otelimiz yüzde yüz doluluğa ulaştı. Vanlı esnafın da tek beklentisi buydu. Geldikleri zaman il ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. O yüzden onlara çok özel hizmetler sunmaya çalışıyoruz."

İranlı turist Faren Mahammedi ise Türkiye'yi çok sevdiklerini belirterek, "İran'a yakın olduğu için sürekli alışverişimizi Van'dan yapıyoruz. Bayramımızı geçirmek içinde buraya geldik." dedi.

İranlı turistlerden Haniyeh Jahani de bayram alışverişini yapmak için Van'a geldiğini anlatarak, "Burayı çok seviyorum. Fırsat buldukça ziyaret ediyorum. Her yıl kesinlikle en az bir defa geliyorum. Van Gölü'nü de çok seviyorum." ifadesini kullandı.