İş dünyası Kayseri'den seslendi

Kayseri Sanayi Odası'nda iş dünyası temsilcileri bir araya gelerek teröre karşı birlik mesajı verdiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE KEVEN ŞİMŞEK

KAYSERİ - Kayseri Sanayi Odası'nda (KAYSO) iş dünyası temsilcileri bir araya gelerek teröre karşı birlik mesajı verdiler. Tüm STK'ları temsilen konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu , "Şer odakları bilmelidir ki; dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır" diye konuştu.

TOBB, TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, TÜRKONFED, ASKON, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TEMAD, TESK, TİSK, TÜRKİŞ, TBB, TÜMSİAD, TÜGİAD, TÜRMOB, TÜRKİYE KAMUSEN ve TZOB Kayseri'de meydana gelen hain terör saldırısı sonrasında ortak basın açıklaması yaptılar.

Açıklamayı okuyan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Maalesef milletimizin huzurunu bozmak isteyenler dün, huzur şehri Kayseri'de çirkin yüzlerini bir kez daha gösterdi. Tek bildikleri işi yaptılar. Kalleşçe bir terör saldırısı yaşadık. Saldırıda şehit olan askerlerimize, bu vatanın kahraman evlatlarına Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Sabah Kayseri'den şehitlerimizi uğurladık. Taziye ziyaretlerimizi yaptık. Şimdi de burada bütün arkadaşlarımızla beraberiz" dedi.

Kendisi de Kayserili olan Hisarcıklıoğlu, açıklamaya şöyle devam etti: "Ülkemiz çok kritik bir süreçten geçiyor. Ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Sözde birbiri ile ilgisi olmayan PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin hepsi, aynı dönemde ülkemizi hedef alıyor. Terör saldırıları ile birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmak isteniyor. Önce 15 Temmuz darbe girişimi, geçen hafta İstanbul'da polisimize, şimdi Kayseri'de askerimize yapılan hain saldırı. Bu derece aşağılık ve kahpece bir hainliği dünyada çok az millet yaşamıştır. Ama başaramıyorlar, başaramadıkça vahşileşiyorlar."