İşler Torna, kapasite artışı ve ürün gamında çeşitliliğe odaklandı

Firma, halihazırda Metal Sanayi Sitesi’nde üretim yaptıkları 100 metrekarelik alana 300 metrekarelik yeni bir üretim alanı ekleyerek, hem ürün gamını hem de üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL- KAYSERİ

Madencilik sektörüne yaklaşık 30 yıldır makine ve ekipmanlarını üreten İşler Torna , 2017 yılında şubeleşmeye giderek büyümeyi hedefliyor. Sektöre özellikle yeraltı ocaklarında kullanılan; maden vagonu, kuyu vinci, desendere vinci üretimi yapan firma, ayrıca halihazırda Metal Sanayi Sitesi’nde üretim yaptıkları 100 metrekarelik alana 300 metrekarelik yeni bir üretim alanı ekleyerek, hem ürün gamını hem de üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Üretim alanında yaptıkları ilave yatırım ve şubeleşme süreci ile kapasite artışı sağlamak istediklerini belirten İşler Torna firma yetkilisi Mustafa İşler, aynı zamanda ürün gamını da çeşitlendireceklerini anlattı. Artan müşteri taleplerine cevap vermekte zorlandıklarını aktaran İşler, bu sayede sektörde marka bilinirliklerini de artırmayı hedeflediklerini anlattı. Öte yandan madencilik sektörüne yönelik müşterilerden gelen talepler doğrultusunda yeni makineler ürettiklerini söyleyen İşler, orta vadede açacakları yeni şubeleriyle kaliteden ödün vermeden, müşteri odaklı çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. İşler, son dönemde talep artışı nedeniyle üretiminin bir bölümünü Metal Sanayi Sitesi’ndeki yeni iş yerine kaydırarak kapasite artışına hazırlandıklarını söyledi. İşler şöyle devam etti: “Halihazırda üretim yaptığımız işletme 100 metrekare ve taleplere cevap verme açısından yetersiz kalıyordu. Bu nedenle büyümeye karar verdik. Mevcut iş yerine, Metal Sanayi Sitesi’nde 300 metrekarelik yeni bir üretim alanı ekleyerek dört yüz metrekareye çıkardık. Söz konusu alanda gelişmiş teknolojik altyapı ve ekipmanlarla üretim yapacağız. Bu sayede hem ürün gamını çeşitlendirecek hem de üretim kapasitemizi artıracağız.”

Sektör sorunlarına değinen Mustafa İşler, “Halihazırda yalnızca iç pazara hitap ediyoruz ancak ihracata yönelmek de hedeflerimiz arasında yer alıyor. Madencilik sektöründe bulunan firmaların yaşadığı sıkıntılar direkt bizim üretimimize de yansıyor. Sektöre daha fazla teşvik verilmesi, işçi ve firma güvenliğinin sağlanması gerekiyor” diye konuştu.




Bu konularda ilginizi çekebilir