Isparta’nın sanayisini geliştirmek istiyoruz

Kentte kalifiye elaman eksikliği yaşandığını belirten Isparta TSO Başkanı Başdeğirmen, TOBB ile birlikte teknik meslek lisesi açmaya karar verdiklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜRDANE KIRÇUVAL

ISPARTA - Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kentte ağır bir kalifiye elaman eksikliği yaşandığını belirterek, sorunun çözümü için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birlikte teknik meslek lisesi açmaya karar verdiklerini bildirdi. DÜNYA gazetesine açıklamalarda bulunan Başdeğirmen, kalifiye eleman sıkıntısının organize sanayi bölgesinde olduğu kadar kent genelinde de yaşandığını kaydetti.

Yaklaşık 15-20 yıldır meslek okullarının önemsiz görülmesinden kaynaklanan bir sıkıntının büyüyerek bugünlere geldiğini belirten Başdeğirmen, ara eleman sıkıntısının meslek liselerinin, teknik liselerin desteklenmesiyle çözülebileceğine inanandıklarını kaydetti. Başdeğirmen, şunları söyledi:

“Bir teknik meslek lisesi yaptırmak için proje hazırladık, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na sunduk. Böyle bir şeyin gerekli olduğunu, Isparta’da sanayiyi geliştirmek için buna ihtiyacımız olduğunu anlattık. Kendisi de bize destek olacağını bildirdi. 24 derslikli bir okul yapıyoruz. Isparta’daki bütün sektörlere ulaştık, taleplerini aldık."

Teknik lisede mermerle alakalı bir bölüm açacaklarını anlatan Başdeğirmen, ayrıca gül üretim merkezi olarak kozmetikle alakalı bir bölüm düşündüklerini kaydetti. Başdeğirmen, "Orman bölgesinde bulunan va yeni yeni ihracata başlayan bir kent olarak, mobilyacılıkla ilgili bir bölüme ihtiyaç olduğuna karar verdik. Tekstil önceden vardı, biraz zayıfl amıştı, ama yeniden canlanıyor. Onunla alakalı bir bölüm var. Isparta aynı zamanda kara havacılık bölgesi oldu. Türkiye’nin 3 bakım hangarından biri Isparta’da. THK ile ortak iş yapıyor. Buranın ihtiyacını karşılamak için bir bölüm açıyoruz. 24 derslikli okulumuzun temelini inşallah gelecek ay atıyoruz” diye konuştu.