İstanbul ve Berlin kardeş kent olmalarının 25. yılını kutluyor

İstanbul ve Berlin 25 yıllık beraberliklerini İstanbul'da "Berlin Meets Istanbul" kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

İSTANBUL - Berlin bu yıl hem İstanbul ile kardeş şehir olmalarının hem de Berlin Duvarı'nın yıkılmasının 25. yılını kutluyor. İstanbul ve Berlin 25 yıllık beraberliklerini 13 - 16 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul'da "Berlin Meets Istanbul" kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutluyor.  

13 Kasım perşembe günü  beBerlin temsilcilerinin ve Berlin'den gelen sanatçıların katılımıyla Richmond Istanbul Otel'de bir toplantı düzenlenerek program hakkında bilgiler verildi. Başkent kampanyası beBerlin temsilcilerinin ve Berlin'den gelen sanatçıların katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, "Ülkelerin kendilerini artık kültürleri ile ifade edebildikleri bir ortamda, Avrupa'nın en önemli kültür merkezlerinden Berlin'in, dünyanın birçok kültürüne medeniyet beşiği olmuş İstanbul'umuzla buluşması eminim herkesi heyecanlandırmıştır. Önümüzdeki günlerde de devam edecek kültürel etkinlikler ile Berlin ve İstanbul'un birbirlerini daha yakından tanıyacağını,  bu 25 yılın nice 25 yıllarla devam edeceğini düşünüyorum. Bu buluşmalarımız dünyaya da örnek olacaktır" şeklinde konuştu. 

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Berlin Partner Ekonomi ve Teknoloji Pazarlama Direktörü Christine Carboni, "Berlin Meets Istanbul" kapsamında "Kozmopolitik: Kültürel Kimlikler" konferansı, Berlin ve İstanbul Sivil Toplumları 2014 konferansı, "Yaşam İçin Yeşil Okullar" projesi, BERLiSTANBUL#25 Underground Festivali, New Sounds of Istanbul ve Berlin X-Change gibi kültür, ekonomi, sanat, müzik ve yaşam tarzı ile ilgili kültürel etkinlikler organize edileceğini açıkladı.