İstanbul Yolu’nda büyük dönüşüm başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, T2 tramvay hattı ile farklı bir boyut kazandıracağı İstanbul Yolu Kentsel Dönüşümü’yle, misafirlerini en özel şekilde karşılamaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşümü ve T2 Tramvay Hattı projesinin tanıtım toplantısında, en son 1985’li yıllarda planlaması yapılan Bursa’nın kabuk değiştirdiğini söyledi.

İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşümü’nün 9 mahalleyi kapsadığını, alanda 5 bin 732 parsel bulunduğunu, faal olarak kullanılan konut ve işyeri sayısının da 6 bin 500 olduğunu belirten Altepe, “Bölgeyi etaplara ayırdık ve kamulaştırmalara başladık. Kısa sürede 20 bin metrekareyi tamamladık. Bu alanda yıkımların startını vermek üzereyiz. Bu şekilde yüzlerce bina kentsel dönüşüm sürecine girecek. İstanbul Caddesi yaklaşık iki yıl içinde yeni binalarıyla, kavşaklarıyla, köprüleriyle bambaşka bir çehreye kavuşacak. BUTTİM Kavşağı yapıldı. Panayır Kavşağı inşası başlamak üzere. Beşyol Kavşağı’na da köprü yapıyoruz. Böylece Kent Meydanı’ndan Otogar’a trafikte herhangi bir kesinti yaşanmayacak” dedi. İstanbul Caddesi’ndeki kentsel dönüşümü ulaşım projeleriyle tamamladıklarına dikkati çeken Altepe, “T2 Kent Meydanı-Terminal-DOSAB Tramvay Hattı bölgeye değer katacak. Hat uzunluğu 10,2; ray uzunluğu 20,4 kilometre olacak. İstanbul Caddesi’nin ortasından gidecek olan hat hafif raylı sistem gibi çalışacak” şeklinde konuştu. 

Raylı sistem ve çevre düzenlemesi için 300 milyon lira

Altepe, İstanbul Caddesi’nde kentsel dönüşüm hariç raylı sistem ve çevre düzenlemesi kapsamında 300 milyon TL’den fazla para harcanağını belirterek, kentsel dönüşümde ise özel sektör ile yol alınacağını aktardı. Hedeflerinin Bursa’da yaşam kalitesinin artması olduğunu vurgulayan Altepe, sözlerine şöyle devam etti:
“İstanbul Caddesi’nde 9 adet köprü var. Şu anki üstgeçitler kalkıyor, her istasyon aynı zamanda üst geçit oluyor. Hepsinde de ayrı mimariler çalışıyor. Bursa’ya en uygun olan projede karar kılacağız. İstiyoruz ki, Bursa’ya gelen misafirlerin ayrı bir dünya şehrine giriyorum havası olsun. Ayrı bir algı katsın. Sadece köprüler bile Bursa’nın girişinde havasını değiştirecek. Bursa özel bir şehir, tarih başkenti. Bu doğrultuda her noktasını motiflerle süslüyoruz. Ona uygun köprüler, motifler, desenler çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki kalite ayrıntıda gizli.”