İTSO, üyelerini atıklar için uyardı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, (İTSO) 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 2015 yılı Nisan ayında yürürlüğe giren, 'Atık Yönetimi Yönetmeliği' hükümleri çerçevesinde karşılaşabilecekleri para cezaları konusunda uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-İTSO Başkanı Metin Anıl açıklamasında, yönetmelik gereği mobilya atıklarını yetkili firmaya teslim etmeyenlerin 1,221 TL ile 2 milyon 45 bin TL arasında değişen para cezalarına çarptırılabilecekleri uyarısında bulundu.

İTSO Başkanı Anıl, Atık Yönetimi konusunda düzenleme içeren yönetmeliğin 2 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Başkan Anıl, yönetmeliğin uygulanması amacı ile 28 Ağustos 2015 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda, İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Marangoz ve Mobilyacılar Odası, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi ve Starwood Orman Ürünleri A.Ş. arasında 2 yıllık bir protokol imzalandığını belirterek, "Protokol hükümleri gereğince, mobilya atıkların biriktirilerek Starwood Orman Ürünleri A.Ş. firmasına teslim edilmesi gerekiyor. Bu konu hakkında mobilyacı üyelerimizi gönderdiğimiz yazılar ile uyardık. Çünkü mobilya atıklarını yetkili firmaya teslim etmeyenler hakkında yönetmelikte 2 milyon lirayı geçen cezalar ön görülüyor. Üyelerimizin herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları için yaklaşan kış öncesinde bir kez daha uyarmak istedik" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir