İZFAŞ, seferberlik ilan etti

Geçtiğimiz mart ayında yeni fuar alanına kavuşan İzmir, şimdi fuar organizasyonlarını güçlendirmek için kollarını sıvadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahmet USMAN

İZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar İzmir ile birlikte hareketlenen fuarcılık sektörünün daha da büyütülmesi için yurt dışından pek çok güçlü partnerle görüşme halinde olduklarını, kendisinin de yeni temaslar için önümüzdeki günlerde Avrupa’nın birkaç merkezine gideceğini söyledi.
Kent dinamiklerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 52. toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdi.

2009 Temmuz ayından bu yana meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile girişimciler, sanayiciler ve yatırımcıların bir araya gelerek kentin sorunlarını masaya yatırdığı ve yeni projelerin tartışıldığı Koordinasyon Kurulu’nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de kurulan Fuar İzmir’le birlikte daha da hareketlenen fuarcılık sektörüne katkı amacıyla Fuarcılık Komitesi kurulması gündeme geldi. Toplantıda ayrıca, İzmir’in çok güçlü olduğu jean ve denim alanında yeni bir fuar ile Çocuk Fuarı konularında öneriler getirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ'ı sürekli güçlendirdiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hem yurt içinden hem yurt dışından bir çok partner ile yapılabilecek fuarları görüşüyoruz. İzmir fuarcılığı ne pahasına olursa olsun büyüyecektir. Fuarımızı yaptık, onun karşılığını almak zorundayız. Sürekli pazarları tarıyoruz. Yabancı konuklarımızın hepsiyle de görüşmeler yaparak fuarımıza davet ediyoruz. İZFAŞ'taki profesyonel arkadaşlar, sürekli yurtdışı görüşmeler için gidiyorlar. Ben de yeni görüşmeler için önümüzdeki günlerde Avrupa’nın birkaç merkezine gideceğim” şeklinde konuştu.

En büyük fuar alanı

25 Mart 2015 tarihinde açılışı yapılan Fuar İzmir, toplam 337 bin metrekare büyüklüğünde arsa alanına sahip. Bu haliyle en büyük fuar alanı olma özelliğine sahip. 50 futbol sahasına eşit bir arazide inşa edilen Fuar İzmir’de toplam inşaat alanı ise 240 bin metrekare büyüklüğünde. Fuar İzmir’de 4 adet kapalı, 1 adet açık sergi alanı bulunuyor. Sergi hollerinin toplam alanı 90 bin metrekare yani 12 futbol sahası büyüklüğünde.

31 bin 650 metrekare açık sergi alanının bulunduğu Fuar İzmir’de fuar meydanı 20 bin 500 metrekare, fuar platosu 12 bin metrekare alana sahip. Fuar için yatırımlar önümüzdeki dönemde de sürecek. 46 bin metrekarelik arazi 2. Etap için ayrıldı. 2. Etap için ayrılmış sergi holü alanı 33 bin metrekare iken kongre merkezi-otel ve açık otopark için 40 bin metrekare rezerv alan ayrıldı. Kompleks alanının peyzaj çalışmaları için bin 545 adet ağaç, 9 bin 478 adet bitki dikildi. 4 bin 700 metrekare hazır çim serimi yapıldı.

A’dan Z’ye her şeyiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan fuarın şu an hizmette olan ilk etabı için 400 milyon TL harcandı. Monoray, kavşak, otel ve kongre merkeziyle birlikte maliyeti 1 milyar lirayı bulacak.