İZKA'dan Bergama'ya 1,5 milyon liralık destek

İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir sanayisine yönelik yaptığı desteklere devam ediyor. İZKA yerli ve yabancı yatırımcıları Bergama Organize Sanayi Bölgesi'ne çekebilmek için 1,5 milyon liralık fon ayırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), yerli ve yabancı yatırımcıları Bergama Organize Sanayi Bölgesi'ne çekebilmek için 1,5 milyon liralık fon ayırdı. 

İZKA'dan yapılan açıklamada, kent ekonomisine sağladığı katkılarla şu ana kadar 152 milyon liralık yatırıma imza atan İZKA, İzmir sanayisine yönelik yaptığı desteklere devam ediyor. 

Bergama Organize Sanayi Bölgesi ile imzalanan sözleşme kapsamında bölgeye 1,5 milyon liralık fon ayıran İZKA, yerli ve yabancı yatırımcıyı bölgeye çekmeyi hedefliyor. 

Yatırımcıların bölgeye gelmesinin sağlanarak Bergama, Dikili ve Çandarlı havzasındaki tarım dışı işsizliğin azaltılması ile ekonomik ve sosyal hayatın kazanım elde etmesinin planladığı "Bergama Organize Sanayi Bölgesi Altyapı Geliştirme Projesi"nin 24 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Yeni istihdam olanakları oluşacak

Bergama Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, imza töreninde yaptığı konuşmada, bölgelerine yatırımcıların çekilmesiyle birlikte yeni istihdam olanaklarının oluşacağını belirtti. 

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban ise ajans olarak yatırımcıları bölgeye çekmek için yurtiçi ve yurtdışındaki çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Yılmazçoban, 2 milyon lira değerindeki projenin 1,5 milyon liralık kısmının İZKA tarafından karşılanacağını, kent ekonomisine yönelik desteklerin devam edeceğini kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir