İzmir Fashion Week, genç tasarımcıları görücüye çıkardı

EGSD tarafından düzenlenen defile genç tasarımcılara ilham kaynağı olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ünlü tasarımcılar ve firmaların yeni sezon kreasyonlarını sergilediği İzmir Fashion Week, genç moda tasarımcılarını görücüye çıkardı. 3 günlük etkinlik, yarın (7 Aralık) sona erecek.

Rönesans Ajans ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından düzenlenen İzmir Fashion Week, İzmir Hilton Oteli’nde Nur Karaata'nın "capricious" temalı defilesiyle start aldı. İzmir Fashion Week’in sektöre ve yeni genç tasarımcılara ilham kaynağı olmasını temenni ettiklerini söyleyen Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, her yıl daha güzelleşen İzmir Fashion Week’in bir marka haline geldiğini ve İzmir’in moda kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

EGSD olarak, İzmir’i moda şehri yapmak için aralıksız çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Özden, “Genç tasarımcılar ve sektöre taze kan olan gençlerimiz gayet iyi tasarımlar ile karşımıza çıkmaya başladı. Hazır giyim sektörünün genç yeteneklere ev sahipliği yapması, bize İzmir’i her zaman modanın başkenti yapacak dinamiği içinde barındırdığımızı gösteriyor” dedi.

Defileler beğeni topladı

Nur Karaata'nın defilesinde 2017 yaz kreasyonunun yer aldığı "capricious" koleksiyonundan 38 bikini ve mayo sergilenirken, günün ikinci defilesinde Esin Özyiğit "Timeless" koleksiyonunda 45 parça abiye ve gelinlik modelini İzmirli moda severlerle buluşturdu. Günün son defilesinde de Dilek Süslüer, "Tempo Di Festa" koleksiyonundan 45 abiye kıyafet sergiledi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Emre Erdemoğlu ile Modada Son Trendler ve Ege İhracatçı Birliği 12. Moda Tasarım Yarışması semineri büyük ilgi gördü. Seminere konuşan Emre Erdemoğlu genç tasarımcılara yenilikçi olma yollarını anlattı.