İzmir, üniversite-sanayi işbirliğinde yeni bir döneme giriyor

İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, üniversite ve sanayi arasında oluşturulacak sağlam işbirliklerinin yaratacağı sinerjinin İzmir’e büyük katkı sağlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) - İzmir, üniversite-sanayi işbirliğinde yeni bir döneme giriyor. İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, üniversite ve sanayi arasında oluşturulacak sağlam işbirliklerinin yaratacağı sinerjinin İzmir’e büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde gerçekleştirilen İzmir Üniversiteleri Platformu’nun düzenlediği “Haydi Proje Yapalım” Ortak Eylem Arama Toplantısı’nda İzmir’in gerek Avrupa Birliği fonlarından, gerekse TÜBİTAK’tan daha fazla proje desteği almasını sağlayacak çalışmaların yürütülmesi için ortak eylem önerilerinin dile getirildi. Üniversite ve sanayi arasında oluşturulacak sağlam işbirliklerinin yaratacağı sinerjinin İzmir’e sağlayacağı katkıya dikkat çeken Erciyeş, proje yazma ve uygulama konusunda deneyimli akademisyenler ile geliştirilecek fikre sahip sanayi kuruluşları ve bireylerin biraraya getirilmesi sonucu İzmir’e önemli kazanımlar sağlayacak çalışmaların ortaya konabileceğini ifade etti.

Erciyeş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi ile bütünleşik eğitim programlarının geliştirilmesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu kuruluşları ile işbirliklerinin artırılması, etkin bir web portalının hayata geçirilmesi, üniversitelerin Teknoloji Transfer Merkezleri için müşterek çalışma ortamlarının sağlanması ve proje yarışmaları düzenlenmesi yoluyla çalışmalara katılımın geniş bir tabana yayılması, atılabilecek öncelikli adımlar olarak öne çıkıyor.”

Akıllı kent İzmir

İzmir’deki dokuz üniversitenin, İzmir’i bir üniversite kenti haline getirmek ve kente fayda sağlamak adına güçlerini Platform çatısı altında birleştirdiğini, her yıl farklı temalar doğrultusunda aynı amaçla çalışmalar yürütüldüğünü ve bu yıl da bu gücün “proje” temasıyla İzmir’e daha fazla katkı sağlamaya odaklandığını hatırlatan Erciyeş, katılımcı yönetişim yoluyla yönetilen bir kentin modern iletişim altyapısı, sürdürülebilir ekonomik büyümesi ve insana yapılan yatırımla yüksek yaşam kalitesine ulaşabileceğine değindi. Erciyeş, “Geliştirilecek akıllı uygulamalar ile İzmir’i yönetiminden ekonomisine, ulaşımından çevre ve doğal kaynak kullanımına daha akıllı hale getirecek bir projeyi yerel yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşları, üniversiteler, iş dünyası ve sanayi kuruluşlarının işbirliğinde hayata geçirebiliriz” dedi.