İzmir'de 9 Eylül maratonu koşuldu

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen maratona 50 bin kişi katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında '9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 3'üncü Yarı Maratonu' koşuldu. Bin 50 kişinin koştuğu maratona, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı.

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 3'ünrcü Yarı Maratonu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okunmasının ardından start aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun tabanca atışıyla başlattığı yarışta, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da 35 numaralı forma ile ter döktü. Toplam bin 50 kişinin katıldığı yarı maraton, İncirilaltı'ndaki Kent Ormanı'ndan dönülerek tekrar Cumhuriyet Meydanı'na gelinmesiyle son buldu. 21 kilometrelik yarı maratonda erkeklerde Etiyopyalı Fetime Alema Regessa birinci, Etiyopyalı Sulte Gure Tumbe ikinci, Türk sporcu Ercan Muslu üçüncü oldu. Kadınlarda ise Türk sporculardan Senem Eser birinci, Şeyma Yıldız ikinci, Elif Karabulut üçüncü sırada yer aldı.

191293192-orta.jpg

'Spor bedenin kitap okumasıdır'

Yarışı bitiren CHP Milletvekili Mustafa Balbay, "Spor, bedenin kitap okumasıdır. Nasıl okumayan beden, okumayan insan beynen cahilse, spor yapmayan insan da bedenen cahildir" dedi. Balbay, bundan sonra da bu maratona katılmaya çalışacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, maratona bin 50 kişinin katıldığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Kocaoğlu, 9 Eylül'ün sadece İzmir'in kurtuluşu değil aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın noktalanıp ülkenin kuruluşunun başlangıç tarihi olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini verdi.