Kahraman Ailesi'nden Kestel'e devlet hastanesi

Kahraman Ailesi, 125 yataklı modern sağlık kompleksi için 15 milyon lira bağışlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesi protokolü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Sunteks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman tarafından imzalandı. Kahraman Ailesi,  125 yataklı modern sağlık kompleksi için 15 milyon lira bağışlayacak.

DOSAB Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende konuşan Sayın Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'nın sağlık alanında çok ihtiyaçlarının olduğuna vurgu yaptı. Gelişen tıbbın içinde Türk milletinin de yerini aldığını söyleyen Müezzinoğlu, “Vatandaşlarımızın Almanya'da, Amerika'da varmış değil, bizim ülkemizde de varmış diyecek. Rahmet ve bereket ayı Ramazan'da 6 günde üçüncü hastane için imzamızı atıyoruz. Maliyeti 30 milyon TL olan Kestel Devlet Hastanesi'ne Kahraman Ailesi 15 milyon bağış yapıyor. Bu her Kahraman'ın harcı değil. Kahraman Ailesini tebrik ediyorum. Hastanemizi 2017 yılında açacağız” dedi.

Bursa'da büyük bir yatırım hamlesi olduğunu söyleyen Sunteks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman ise, “DOSAB olarak Demirtaş'ta yeni bir semt polikliniği yapımına bu ay başlıyoruz. Kahraman Ailesi olarak, sağlıktaki bu dev hamlelerin içinde olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Çekirge Devlet Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum Evi'nde toplam 27 yataklı yoğun bakım üniteleri, bir ameliyathane ve bir kat yenilenmesi konusunda hızla ilerliyoruz. Bir kaç ay içinde bu birimler hizmete girecek. Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanemiz de, 23 dönüm alanda 125 yataklı olacak, başta Bursa'nın doğusunda yaşayanlar olmak üzere halkımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasını sağlayacak. Hastanenin 2017 yılında açılması planlanıyor” şeklinde konuştu.

Protokol imzasının ardından Hafize Kahraman, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ya protokol imzası anısına plaket takdim edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir