Kaptan Mermer, Isparta’daki yeni ocağıyla iş hacmini artırıyor

Kaptan Mermer İhracat Müdürü Resul Altan Çubukcu, kısa vadede yeni ocaklar açmayı planladıklarının belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

SİVAS - Isparta’da yeni ocağını devreye alan Kaptan Mermer, 2016 yılında üretim miktarını yüzde 21 artırdı. Firma, yeni ocağının getirdiği ivme ile birlikte bu yıl yüzde 25 üretim artışı hedefliyor. Yeni ocaklarının iş hacmini kayda değer oranda yükselttiğini söyleyen Kaptan Mermer İhracat Müdürü Resul Altan Çubukcu, “Bugün itibarıyla Sivas OSB’de bulunan mermer işleme fabrikamızda yılda 200 bin metrekarelik üretim yapıyoruz. Artan talepler doğrultusunda üretim miktarını ve satışları sürekli artırıyoruz. 2016 yılında yakaldığımız ivmeyi bu yıl da sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. Çubukçu kısa vadede yeni ocaklar açmayı planladıklarının altını çizdi.

Yeni ocaklarının yanı sıra Sivas’taki ocaklarında da yeni üretim alanları açtıklarının altını çizen Resul Altan Çubukçu, “Üretimi artırmamız ciroya kayda değer katkı sağladı. 2018 yılında yeni ocaklar açmayı planlıyoruz. Fabrikamızdaki makine parkını genişleterek, yeni sezona daha sağlam bir şekilde girmek istiyoruz” diye konuştu.

Çin, Tayvan, Hindistan’a ocaktan çıkardıkları ürünü gönderiklerini söyleyen Çubukçu, “Fabrikada işlediğimiz mermeri de Suudi Arabistan, İtalya, İsrail ve Dubai’ye gönderiyoruz. Bugün itibarıyla üretimin yüzde yüzde 65’ini ihraç ediyoruz ve cironun yüzde 72’sini dış pazardan elde ediyoruz. Bu oranı sürekli artırmak istiyoruz” dedi.

“İthalatı artan ülkeler başlıca pazarlarımız”

2016 yılında ihracat pazarlarına İtalya ve Suudi Arabistan’ı eklediklerini bildiren Resul Altan Çubukçu, “2017 yılında ise hedef pazarlarımız Katar ve Kuveyt. İthalatı giderek artan ülkeler bizim öncelikli pazarlarımız arasında yer alıyor” diye konuştu. Cirolarının yüzde 15’ini yeni ocak arayışlarına ayırdıklarını kaydeden Çubukçu, “Yurt içi ve dışında yeni ocak arayışlarımız sürüyor. Makine parkımızı genişletmeyi planlıyoruz. Ayrıca çok katlı plaka fırın yatırımı yapacağız. Bu konuda yurt içi ve dışındaki makine üreticileri ile görüşüyoruz. Halihazırda kullandığımız plaka hattımızdan daha kaliteli ve teknolojisi yüksek bir hat kurmak istiyoruz” dedi.

Ürünleri hakkında bilgiler veren Resul Altan Çubukçu, “Bünyemizde bulunan ocaklarda Black Star, Silver Star , Bayiulan Beige ve Cream Beige mermerlerini üretiyoruz. Isparta’daki ocağımızdan çıkardığımız Baiyulan Beige’yi ebatlı ürün halinde pazara sunmayı planlıyoruz. Black Star ve Silver Star mermer ürünlerimiz ile prestijli projelerde yer alıyoruz. Dekorasyon amaçlı kullanılan bu ürünler, yurt içi ve dışındaki projelerde talep ediliyor” dedi. Cream Beige ürününü ağırlıklı olarak iç pazardaki müşterilerine verdiklerini belirten Çubukçu, “Yaklaşık üç yıldır piyasada bulunan Cream Beige ürünümüz ile müşterilerimizden olumlu dönüşler aldık. 2016 yılında Isparta ocağımızdan yaptığımız satışlar, 2017 yılına olumlu bakmamızı sağlıyor. Ocak yeni açılmasına rağmen çalışan ekip ve ekipman sayısını giderek artırıyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir