Kaptan Mermer, orta vadede yeni ocaklar açmayı planlıyor

Yeni ocaklarının iş hacmini kayda değer oranda yükselttiğini söyleyen Kaptan Mermer İhracat Müdürü Resul Altan Çubukçu, kısa vadede yeni ocaklar açmayı planladıklarının altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

SİVAS - Isparta’da yeni ocağını devreye alan Kaptan Mermer, 2016 yılında üretim miktarını yüzde 21 artırdı. Firma, yeni ocağının getirdiği ivme ile birlikte bu yıl yüzde 25 üretim artışı hedefliyor. Yeni ocaklarının iş hacmini kayda değer oranda yükselttiğini söyleyen Kaptan Mermer İhracat Müdürü Resul Altan Çubukçu, kısa vadede yeni ocaklar açmayı planladıklarının altını çizdi.

Sivas OSB’deki mermer işleme fabrikalarında yılda 200 bin metrekarelik üretim yaptıklarını kaydeden Resul Altan Çubukçu, artan talep doğrultusunda üretim miktarını ve satışları sürekli artırdıklarını ifade etti. 2016 yılında yakaladıkları ivmeyi bu yılda sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Çubukçu, yeni ocaklarının yanı sıra Sivas’taki ocaklarında da yeni üretim alanları açtıklarını belirtti. Çubukçu, “Üretimi artırmamız ciroya kayda değer katkı sağladı. 2018 yılı içinde yeni ocaklar açmayı planlıyoruz. Fabrikamızdaki makine parkını genişleterek, yeni sezona daha sağlam şekilde girmek istiyoruz” diye konuştu.

“İthalatı artan ülkeler hedef pazarlarımız”

İhracat faaliyetlerine değinen Resul Altan Çıbukçu; Çin, Tayvan, Hindistan’a ihracat yaptıklarını söyledi. Çubukçu, “Fabrikada işlediğimiz mermeri Suudi Arabistan, İtalya, İsrail ve Dubai’ye gönderiyoruz. Bugün itibarıyla üretimin yüzde 65’ini ihraç ediyoruz ve cironun yüzde 72’sini dış pazardan elde ediyoruz. Söz konusu oranı sürekli artırmak istiyoruz” diye konuştu. 2016 yılında ihracat pazarlarına İtalya ve Suudi Arabistan’ı da eklediklerini bildiren Çubukçu, 2017 yılı hedef pazarlarını ise Katar ve Kuveyt olarak açıkladı. İthalatı giderek artan ülkeleri hedef pazar belirlediklerini ileten Çubukçu, cirolarının yüzde 15’ini yeni ocak arayışlarına ayırdıklarını kaydetti. Çubukçu şöyle devam eti: “Yurt içi ve dışında yeni ocak arayışlarımız sürüyor. Makine parkımızı genişletmeyi planlıyoruz. Ayrıca çok katlı plaka fırın yatırımı yapacağız. Bu konuda makine üreticileri ile görüşüyoruz. Hali hazırda kullandığımız plaka hattımızdan daha kaliteli bir hat kurmak istiyoruz” dedi.

“Yüksek KDV oranı sektörü zorluyor”

Ürünleri hakkında bilgi veren Resul Altan Çubukçu, bünyelerinde bulunan ocaklarda black star, silver star, bayiulan beige ve cream beige mermerleri ürettiklerini anlattı. Isparta’da yer alan ocaklarından çıkardıkları baiyulan beigeyi ebatlı ürün halinde pazara sunmayı planladıklarını belirten Çubukçu, dekorasyon amaçlı da kullanılan black star ve silver star mermer ürünlerini ise prestijli projelerde kullandıklarını söyledi.

Öte yandan sektörde nitelikli ve niteliksiz iş gücünün her geçen gün azaldığına işaret eden Resul Altan Çubukçu,bu nedenle üretimde istediklerini verim ve hıza ulaşamadıklarını söyledi. Yasal mevzuatlarda yaşanan sorunlara da değinen Çubukçu sözlerine şöyle devam etti: “İç piyasada KDV oranının doğal taş ticaretinde yüzde 18 olması sektörümüz için büyük sıkıntı. Bu oranın düşürülmesi sektörün iç piyasaya canlılık ve hareketlilik getireceğini öngörüyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir