Karamercan: '2017'den umutluyuz'

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "2016 yılını geride bırakarak hedeflerimizi ve beklentilerimizi 2017 yılına yönlendirdik. Yeni yıldan güzel beklentilerimiz var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Berfin Çermik

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, "Tüm olumsuzluklara rağmen esnaf ve sanatkarlar olarak yeni yıldan umutluyuz. 2016 yılını geride bırakarak hedeflerimizi ve beklentilerimizi 2017 yılına yönlendirdik. Yeni yıldan güzel beklentilerimiz var" dedi.

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan açıklamasında, tüm olumsuzluklara rağmen yeni yılın iyi geleceğini ümit ettiklerini söyledi. Karamercan, Hükümetin yakın zamanda çıkaracağı sicil affının esnaf ve sanatkara müjde, ekonomiye de can suyu olacağını belirtti.

Ekonomik düzelmenin mart ayından itibaren kendini göstereceğini ifade eden Başkan Karamercan, herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerektiği uyarısında bulundu. Ekonomik olarak 2016 yılını değerlendiren KONESOB Başkanı Karamercan, geride bırakılan iki seçim ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin esnafı zor duruma soktuğunu hatırlattı. Karamercan, özellikle küçük esnafın bu olayların ekonomiye olumsuz yansımasının sıkıntısını yaşadığını vurguladı. Tüm olumsuzluklara rağmen yeni yıla umutla baktıklarını belirten Karamercan, “2016 yılını geride bırakarak hedefimizi gelecek 2017 yılına yönlendirdik. Gelecek yılda küçük esnafımız, sanayicimiz ve çiftçimizin güzel beklentileri var. Tabi bu hemen olacak bir durum değil. Şu anda dünyanın birçok ülkesi de ekonomik sıkıntılar içinde. Biz güçlü ve zengin bir ülkeyiz” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin, sicil affıyla ilgili çalışmalara hız verildiğini ve Başbakanlığa sunulmasının ekonomi için çok önemli olduğuna vurgu yapan Karamercan, “Sicili bozuk esnafımız için düzenlenecek bu yasa esnaf ve sanatkarımıza can suyu olacak. Hükümetimiz tarafından hem esnaflara, hem de tüccarlara yönelik güzel çalışmalar yapılıyor. Sicil affımız çıkmak üzere. Bu af çok önemli esnaf ve sanatkarımız açısından çok önemli. Sicil affı vergi affından daha önce çıksaydı ekonomik alanda düzelme daha hızlı olurdu. Özellikle bankalardan kredi çekecek vatandaşların yüzde 70’i eksi durumda. Bu vatandaşlarımızın sicili düzeltildiğinde bankalardan rahatça kredi çekebilecek ve ekonominin iyiye gitmesi hızlanacak" dedi.

KOSGEB kredisinin esnaflara can suyu olacağını sözlerine ekleyen Başkan Karamercan, alınan kredilerin de en uygun şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Karamercan, ekonominin düzelmesi için de birlik ve beraberlik gerektiğini söyleyerek, “Yastık altındaki paraların kimseye faydası olmuyor. Bu paralar değerlendirilerek piyasa sürülmesi ve canlılık getirmesi gerekiyor. Sıcak para piyasada olduğu zaman herkes kazanacak ve ekonomi daha da düzelecek’’ şeklinde konuştu.