Karpuz hasadı Adana'da kıyı kesimlerinde başladı

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Bu sezon üretimin 3,9 milyon tonu aşacağı tahmin ediliyor" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, karpuzda hasadın Adana'da başladığını belirterek, bu sezon üretimin, 3,9 milyon tonu aşmasının beklendiğini bildirdi. 

Bayraktar, yazılı açıklamasında, karpuzda pazarlama ve planlama sorunu bulunduğunu ifade etti. Pazarlama sorununun çözüme kavuşturulana kadar üretici ve market fiyatları arasındaki farkın kapanmayacağını belirten Bayraktar, "Üretici yeterince para kazanamazken, tüketici de pahalı ürün tüketmek durumunda kalacaktır. Üretici birlikleri idari ve mali açıdan fonksiyonel hale getirilmeli, profesyonelce yönetilmelidir" değerlendirmesinde bulundu. 

Karpuz hasadının Adana'da başladığına işaret eden Bayraktar, bu sezon üretimin, 3,9 milyon tonu aşmasının beklendiğine dikkati çekti. Bayraktar, üretimin geçen yılki seviyelerde seyredecek olması nedeniyle büyük fiyat oynamaları beklemediklerini de kaydetti. 

Karpuzun en fazla üretilen ve tüketilen ürünler içinde yer aldığını belirten Bayraktar, "Yıllık ortalama kişi başına karpuz tüketimi 44,5 kilogramı bulmaktadır. Türkiye'de 2014'te 28 milyon 569 bin 781 ton olan sebze üretiminin 3 milyon 885 bin 617 tonunu karpuz oluşturdu" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir