Karşıyaka'ya üniversite müjdesi

Karşıyaka'nın üniversite hayali gerçek oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karşıyaka'nın yıllardır süren üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı. Hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Dedebaşı'ndaki boş arazide Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kurulması için protokol imzalandı. Karşıyaka bu sayede hem "Üniversite Kenti" olacak hem de sağlıkta markalaşacak.

Karşıyaka'yı üniversiteye kavuşturacak protokol; Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve hayırsever Ayşe Necla Karadavut adına Avukat Süleyman Okay tarafından imzalandı. Protokole göre; Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na sahip Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi'ne tahsis edilecek; belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, "Suat Cemile Balcıoğlu" ismi verilecek.

Bir yılda bitecek

Karşıyaka Belediyesi'nin Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda oy birliği ile kabul edilen karar, önümüzdeki ay Büyükşehir Belediye Meclisi'nce görüşülecek. Onaylanması halinde proje aşaması tamamlanacak ve en geç Mayıs içinde ihale sürecine getirilecek. İnşaatın 1 yıl içinde tamamlanması ve önümüzdeki dönem öğrenci kabulüne başlaması ön görülüyor.


Karşıyaka'ya üniversite kazandırmaktan büyük heyecan ve gurur duyduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Eğitime çok önemli katkılarda bulunan değerli bağışçımız Ayşe Necla Karadavut'a ve Ege Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından, Karşıyakamızı kültür, sanat, turizm ve spor alanlarında marka kent haline getirme hedefi koymuştuk. Bir yılda ‘Üniversite Kenti' hedefimizi de gerçekleştirmiş olduk. Bu protokole imza atmaktan onur duyuyorum. Umarım Karşıyakamız sağlık alanında da kalkınarak en önemli marka ilçelerden biri olacaktır" dedi.

Hedef mayıs 2016

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da, "Ege Üniversitesi olarak, her şeyi devletten beklemeden, bağışçıların katkısıyla, yerel yönetimlerle ortak projeler yapmak en önemli misyonlarımızdandır. Karşıyaka'da da bir eğitim alanı oluşturma arayışları içindeydik. Özellikle bir kadın olarak, Ayşe Necla Karadavut'a desteği için saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar da en hızlı şekilde gerekli kararları oluşturmak için çaba sarf etti. Her şey yolunda giderse Mayıs 2016'da açılışımızı yapmayı, Eylül ayında da eğitime başlamayı istiyoruz" diye konuştu.

Bağışçı Ayşe Necla Karadavut adına konuşan Avukatı Süleyman Okay ise "Karşıyaka için faydalı bir şey yaptığımıza inanıyoruz. Sağlıkla ilgili bir tesis olmasını bağışçımız özellikle arzu etti. Hayırlısıyla bitirmek ve açmak da kendisine nasip olsun. Belediye Başkanımızın olaya yaklaşımı bizim için son derece önemli. Kendisi çok yardımcı oldu ve her türlü kolaylığı gösterdi. Kendisine müteşekkiriz. Bağışçımızın eğitime ve sağlığa katkıları devam edecektir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir