Kayseri OSB'ye anaokulu yapılacak

Anaokulunun 2017-2018 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek şekilde yapılması planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan annelerin hayatını kolaylaştırmak ve çocuklarını rahatlıkla bırakabilmeleri için Kayseri OSB içerisinde 16 derslikli anaokulunun yapımına ilişkin Kayseri Valiliği ve Kayseri OSB yönetimi ile bir protokol imzaladı. Kadın istihdamında engellerden biri de çocukların bakımı. Çalışan kadınlar için yapılacak olan bu anaokulunda anneler çocuklarını buraya bırakıp, gönül rahatlığıyla işlerini yapabilecekler.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Anaokulunun 2017-2018 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek şekilde yapılması planlanıyor. OSB’de çalışan annelerin çocuklarına önemli bir kolaylık sağlamış olacak”dedi. Kamçı ayrıca,bölge içerisinde yapılması planlanan 16 derslikli anaokulunun yapımına arsa bağışlayarak katkı sağlayan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetimine teşekkür etti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB'de yaklaşık 65 bin çalışan var. Bu çalışanların çocuklarına yönelik anaokulu ihtiyacı olduğunu söyleyerek, önemli bir protokole imza attık" diye konuştu. Nursaçan, ayrıca görevindeki ilk günlerinde okul yapımı protokolü gibi hayırlı bir işe vesile olan  Kamçı'ya teşekkür etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir