Kayseri Serbest Bölgesi’ne, uluslararası yatırımcılardan yoğun talep

Kayseri Serbest Bölgesi (Kayseri Free Zone), son 5 yıldır, Avrupa, Asya ve Uzakdoğu ülkelerindeki yatırımcılardan yoğun talep alıyor. Almanya, Fransa, İran, Suriye, Çin gibi birçok ülkeden işadamları, Kayseri Serbest Bölgesi’ne yatırım yapmak için görüşmeler yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, aynı zamanda Kayseri Serbest Bölgesi (Kayseri Free Zone ) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor. 

Yerli ve yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamakta olduklarını kaydeden Dr.Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi: “Kayseri Serbest Bölgesi’nde, 3 milyon metrekare yatırım yapmaya müsait arazimiz bulunuyor. Şuan 3/1’inden fazlası doldu. Yatırım yapmak için 3/2’ye yakın arazimiz uygun. Bizim amacımız, yatırımcıya en uygun rakama, serbest bölgeden yer vermektir. Bölgede, arazinin metrekaresi 9 dolardır ve buna 6 dolar civarındaki altyapı hizmeti de eklenince 15 dolar ediyor ve yatırımcıya metrekaresi 15 dolardan arazinin tapusunu veriyoruz. Aynı zamanda, isteyen yatırımcılara arazi tahsisi sağlarken, isteyen yatırımcılara kiralama da yapabiliyoruz. Serbest bölgeye, yerli yatırımcıların yanı sıra, yabancı yatırımcılardan yoğun talep almaktayız. Özetle, yatırımcılar ile yaptığımız görüşmeler sırasında, her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Şehrimize gelen yatırımcıları, sırtımızda taşırız” dedi. Kayseri’deki ihracatın yüzde 25’nin serbest bölgeden gerçekleştiğini anlatan Dr.Memduh Büyükkılıç, mobilyadan beyaz eşyaya, kablo üretiminden gıdaya kadar farklı sektörlerde firmaların faaliyet gösterdiğini belirtti.

1500’e yakın fabrikada, 70 bin kişiye istihdam sağlanıyor

Kayseri’nin sanayi ve ticaretin üssü olduğunu ifade eden Dr.Memduh Büyükkılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Melikgazi Belediyesi’nin sınırları içerisinde, 2 organize sanayi bölgesi ve bir serbest bölge yer alıyor. Yaklaşık 1500’e yakın fabrikada, 70 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Kayseri bir okul gibidir ve burada sürekli nitelikli insan kaynağı yetişiyor. Bölgemizdeki güven ve huzur ortamı, sahip olduğumuz nitelikli insan kaynağı ve ulaşım imkanlarımız, yatırımcıları cezbediyor. Havayolu, karayolu, demiryolu ulaşımımız var. Denizyolu ulaşımı da, Mersin’den sağlanabiliyor” diye konuştu.

Bacalı sanayideki başarısını, bacasız sanayide göstermek için atağa geçti

Sanayi ve ticarette elde ettikleri başarıyı, turizmde de elde etmek için atağa geçtiklerini belirten Dr.Memduh Büyükkılıç, şunları kaydetti.

“Kayseri’deki tarihi dokunun yüzde 90’ı, belediyemizin sınırları içerisindedir. Aynı zamanda, 5 yıldızlı oteller, yeme-içme mekanları ve Avm’ler bulunuyor. Hedefimiz, Kapadokya için gelerek transit geçen yolculara, Kayseri’nin tarihi ve kültürel potansiyelinin yanı sıra, eşsiz mutfağını tanıtmaktır. Bu noktada, yerli ve yabancı tur operatörleriyle daha fazla görüşüyoruz. Yurtdışı turizm fuarları ve toplantılarına daha yoğun katılıyoruz. Turizm yarışında, yerimizi almaya hazırız. Özetle, bacalı sanayideki başarımızı, bacasız sanayide göstermek için atağa geçtik” şeklinde konuştu.