Kayseri Ulaşım AŞ, 18 tane elektrikli otobüs alımı yapacak

Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, Bölge Hastanesi-Cumhuriyet Meydanı-Fakülte hattında kullanılmak 10 tanesi 18 metrelik, 8 tanesi de 25 metrelik olmak üzere 18 tane elektrikli otobüs alınacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİLAL SÖNMEZ

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı şirketlerinden Ulaşım AŞ, kent içi ulaşımda kullanılmak üzere 18 tane elektrikli otobüs alımı yapacak. Düzenlediği basın toplantısı ile 2018 yılı projeleri hakkında bilgi veren Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, ilçe taşımacılık esnaflarının kooperatif çatısı altında birleşmeleriyle 164 adet yeni araç alan şirketin, raylı sistem hatlarında 68 araçla hizmet verdiğini belirtti. Bu araçların yüzde 30'unun yerli üretim olduğunu vurgulayan Gündoğdu, böylece hem yerli üreticilerin daha etkin hale geldiğini hem de maliyetlerin daha aşağı çekildiğini söyledi.

Feyzullah Gündoğdu, Bölge Hastanesi-Cumhuriyet Meydanı-Fakülte hattında kullanılmak 10 tanesi 18 metrelik, 8 tanesi de 25 metrelik olmak üzere 18 tane elektrikli otobüs alınacağını belirterek, bu yıl uygulamaya koyacakları projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Toplu taşıma hatlarını düzenleme çalışmalarına başlanacak. Özel Halk Otobüsü esnafının kurmuş olduğu kooperatif çatısı altında esnaf araçlarını yenilemeye ve yeni araç almaya başlayacak. Mini Otogarlar ile otobüs terminali arasında yolcu taşımacılığı yapılacak. EN 13816 Avrupa Birliği Hizmet Kalitesi Yönetim Standardı çalışmaları tamamlanarak belgelendirilecek. Toplu taşımada gizli müşteri araştırması yapılacak. Yolcu Bilgilendirme sistemi ve akıllı duraklar hizmete alınacak. Toplu Taşıma Mobil uygulama hizmete sunulacak. 11 adet kaybis istasyonu bisiklet paylaşım sistemine ilave edilecek. Otoparkların boşluk ve doluluk bilgileri yol kenarlarında VMS ile gösterilecek. Banliyö sistemi işletimine başlanılacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir