Kayseri Ulaşım A.Ş’den markalaşma atağı

Kayseri Ulaşım A.Ş, geliştirmiş olduğu akıllı bisiklet paylaşım sistemlerini diğer kentlerin hizmetine de sunmaya devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Ulusal bazlı projelerine devam eden Kayseri Ulaşım A.Ş, Türkiye markası olma yolunda hızla ilerliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet paylaşım sistemini 2010 yılından bu yana işleten Ulaşım A.Ş, geliştirmiş olduğu akıllı bisiklet paylaşım sistemlerini diğer kentlerin hizmetine de sunmaya devam ediyor. Ulaşım A.Ş, 2014 yılında Muğla Belediye’sinin açmış olduğu bisiklet paylaşım sistemi ihalesini kazanarak, 4 istasyon ve 40 bisikletli sistemi hayata geçirmişti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı bisiklet paylaşım ihalesine en avantajlı teklifi veren Ulaşım A.Ş hizmet ağına bir yenisini daha ekledi. Ulaşım A.Ş, kısa süre önce TCDD İZBAN banliyö hattının, elektrifikasyon bakım işlerini de üstlenmişti.

Kazanılan ihaleden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Kayseri Ulaşım A.Ş’ nin ulusal bazda ihalelere girerek, geliştirmiş olduğu ürünleri farklı kentlerin hizmetine sunmasından memnuniyet duyuyoruz. Kazanılan ihalenin, çevreci ve yaşam dostu akıllı bisiklet sistemi kurulumu olması ayrıca mutluluk veriyor. Ulaşım A.Ş, raylı sistem işletmesi, projelendirilmesi ve yapımı, toplu taşıma sistemi yönetimi, kent içi bisiklet paylaşım sistemi, trafik elektronik denetleme sistemleri (TEDES) ve akıllı ulaşım sistemleri konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip. Bu konularda ve farklı şehirlerde Ar-Ge çalışmaları yaparak proje ve ürünler geliştiriyor” dedi.

Türkiye’de ilk kent içi bisiklet paylaşım sistemini, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığını vurgulayan Başkan Çelik, “Şu an 7000 kullanıcı, 35 bisiklet istasyonu ile Türkiye’de en fazla kullanıcısı olan bisiklet paylaşım sistemine sahibiz. İlk olmanın verdiği avantajı kullanarak kendi akıllı bisiklet paylaşım sistemlerimizi yüzde 100 yerli mühendislik ile geliştirdik. Bu konularda istekli olan belediyeler ile kurum ve kuruluşlara hizmet vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir