Kayseri'den eylülde 125 ülkeye ihracat

KAYSO Başkanı Boydak, "2014 yılını 2 milyar doların az altında kapatmış olacağız. Irak'taki durumun biraz daha normalleşmesi durumunda ihracatımız daha yukarı çıkacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Kayseri'den eylül ayında 125 ülke ve 4 serbest bölgeye 168,6 milyon dolarlık ihracat yapıldığı bildirildi. 

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı yazılı açıklamada, kentten Eylül ayında yapılan ihracatın önceki aya göre yüzde 23, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 15,8 arttığını bildirdi. 

Yüzde 23'lük artışı yaşandı 

Kentten Eylül'de 125 ülke ve 4 serbest bölgeye 168,6 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirten Boydak, yüzde 23'lük artışın sevindirici olduğunu, yıl sonu hedefine adım adım ilerlediklerini kaydetti. 

İlk 3 sırada Irak, Almanya ve İtalya var

İhracatta ilk 3 sırada Irak, Almanya ve İtalya'nın yer aldığını ifade eden Boydak, en fazla ihraç edilen ürünlerin elektrikli ev aletleri, demir-çelik-sac-iletken-maden ve tekstil olduğunu belirtti. 

HES Hacılar, Boyteks Tekstil ve Boydak Dış Ticaret'in ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını kaydeden Boydak, ihracatçı firma listesine yeni şirketlerin girmesinin ihracatın tabana yayılması bakımından önemli olduğunu vurguladı. 

Boydak, şunları kaydetti: 

"İhracat rakamlarımızın bu şekilde devam etmesi durumunda hedeflerimize yaklaşacağımız görülmektedir. 2014 yılını 2 milyar doların az altında kapatmış olacağız. Irak'taki durumun biraz daha normalleşmesi durumunda ihracatımız biraz daha yukarı çıkacaktır. Avrupa ülkelerine ve ABD'ye olan ihracatımızda da kısmen iyileşmeler görmekteyiz. Daha teknolojik ve daha katma değeri yüksek ürünler, ihracatımızın da artarak devam edeceğine olan inancımızı yineliyor. Tüm üyelerimize başarılar diliyorum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir