Kayseri'de "Stem&Maker Bilim Festivali" açıldı

Öğrenciler tarafından yapılan pek çok bilimsel projenin sergileneceği festival, cuma gününe kadar ziyaretçilerine kapılarını açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilim ve sanatı destekleyen Stem &Maker projesi kapsamında Kayseri Bilim Merkezi'nde bilim festivali başladı. Festivalde, öğrenciler tarafından yapılan pek çok bilimsel proje sergilenecek. Festival 2 Haziran Cuma gününe kadar ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Bilimin özellikle son yüzyıllarda yer değiştirdiğini belirten Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Baran, "Bilimin yer değişmesiyle sadece bilgiyi kaybetmiyoruz. Bilim, göç ettiği topraklardan parayı, yaşam kalitesini, huzuru ve barışı da götürüyor. Bilginin üretildiği ve üretilmediği topraklarda insanların nasıl yaşadığını izlediğimizde bilimin önemini görürüz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman, "Bilim Merkezi Aralık 2016'da açıldı. Bilim Merkezimizde beş ayda 100 bin kişiyi ağırladık. Hafta sonu atölyelerine yeni başlamamıza rağmen 2 bin öğrenciyi ağırladık. Kayseri Bilim Merkezi'nde Türkiye'nin en kaliteli ses ve görüntüsüne sahip en büyük planetaryumun bulunuyor.Bu bir rekor ve bizim için onur verici rakam. Biz yaptığımız her işi kullanılması için yapıyoruz. Yaptığımız hizmeti nasıl daha fazla geliştiririz diye gayret gösteriyoruz" diye ifade etti. Bilim Merkezi'nin ilklere sahip olduğunu söyleyen Elcüman, Bilim Merkezi'nin yerli üretime katkısından da bahsederek şunları aktardı:

"Türkiye'de bilim aleti üreten bir sektör yok. Ancak buna rağmen bizim yüzde 20-30 oranındaki aletlerimiz tamamen yerli üretim. TÜBİTAK ile işbirliği yaptığımız merkezimizdeki yerli üretimlerimiz çok güzel çalışıyor. Önümüzdeki günlerde yeni sergiler Bilim Merkezi'ne gelecek. Tüm öğretmenlerden Bilim Merkezini daha fazla kullanmalarını istiyoruz"diye konuştu.
Ülkemizde sayılı ilde bulunan Stem Maker projesinin Kayseri'de de var olduğunu dile getireren İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmal, bu projeyi her yıl daha da geliştirerek yaygın hale getirmek için çalıştıklarını belirtti.