"Kayseri'de Ticaret Akademisi kuracağız"

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz, bir tüccarın bilanço okumak, sözleşme yapmak ya da bazı hukuki konulara hakim olmak gibi asgari bilgilere sahip olması gerektiğini belirterek, Kayseri'de Ticaret Akademisi kuracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, geleceğin tüccarlarını yetiştirmek amacıyla ‘Ticaret Akademisi Projesi' hazırladıklarını söyledi.

Bir tüccarın bilanço okumak, sözleşme yapmak ya da bazı hukuki konulara hakim olmak gibi asgari bilgilere sahip olması gerektiğini belirterek, "Biz KTO olarak ‘Ticaret Akademisi' kurulması noktasında karar aldık. Yönetim kurulunda oluşturduğumuz komisyon bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Şu anda ön hazırlık sürecindeyiz. Bu projemizin hayata geçmesi için üniversitelerin de işin içerisinde olması gerekiyor. Üniversitelerle son zamanlarda yapmış olduğumuz faaliyetler bize bunun başarılı bir şekilde yapılacağı noktasında ümit veriyor. Önümüzdeki dönemde bu akademinin kurulması üyelerimize fayda sağlayacaktır. Hatta biraz daha ileriye baktığımızda neden bir ‘Ticaret Üniversitesi' Kayseri'de kurulmasın diye aklıma gelmiyor değil" dedi.

Yaklaşık 4 yıllık görev süresi içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili bilgiyi özetleyen Hiçyılmaz , Oda'ya getirdikleri yenilikler üzerinde durdu. Hiçyılmaz , "Üyelerimiz arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesi için ‘Üye Temsilciliği' sistemini kurduk.Bu sistem sayesinde her bir üyemiz odamızda çalışan bir personelimiz tarafından temsil ediliyor ve herhangi bir talebi olduğunda o personelimizle irtibata geçerek işlemlerini kısa sürede halledebiliyor. Bir odanın üyelerine iyi bir şekilde hizmet edebilmesi için ‘Meslek Komitesi' çalışmalarına da önem vermesi gerekiyor. Meslek komitesi çalışmalarını genişletilerek bir meslek grubundaki üyelerimizin tamamı gruplar halinde, bu 4 yıllık süre içerisinde birkaç sefer odamıza davet ettik. Bizzat üyelerimizin kendilerinden sorunlar ve talepler dinleyerek ona göre çözüm önerilerini tartıştık" diye konuştu.

"Avrupa'daki odalara denk kaliteli hizmet sunuyoruz"

KTO üyelerinin daha iyi hizmet alabilmeleri için yapılan en önemli icraatlardan birinin yeni hizmet binasın tamamlanması olduğunu yvurgulayan Hiçyılmaz, "Odamız TOBB Akreditasyon Sistemi ile Avrupa'daki odalara denk kaliteli hizmet sunuyor. KTO bizim dönemimizde de TOBB Akreditasyon Sistemi denetimlerini başarı ile geçmiş; göreve geldiğimiz 2013 yılı Mayıs ayında C Sınıfı olan seviyemiz 2013 yılı sonunda yapılan denetimde B Sınıfına, 2016 yılı sonunda yapılan denetimde de az sayıda odanın ancak sahip olduğu A Sınıfına yükselmiştir.Yeni hedefimiz A+ Sınıfı hizmet veren oda statüsüne yükselmek ve bu manada Türkiye'deki odalar içerisinde en üst seviyede bir oda haline gelmektir ve bununla ilgili çalışmalar da başlattık" şeklinde konuştu.