'KAYSO üniversite-sanayi işbirliğinde atılım yaptı'

Hacılar Genç İş Adamları Derneği'nin geleneksel ekonomi sohbetleri toplantısında DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ile DÜNYA Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt da söz aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK- ARZU BAĞCI

KAYSERİ - İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya, Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) son günlerde üniversite-sanayi işbirliği üzerine bir atılım yaptığını söyledi.

DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ile DÜNYA Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt'un da söz aldığı Hacılar Genç İş Adamları Derneği'nin (HAGİAD) geleneksel ekonomi sohbetleri toplantısında konuşan Halit Özkaya, KAYSO'nun çalışmalarıyla, üniversite rektörleriyle bir toplantı yapıldığını ifade ederek, "İstekli hocaların talimatla, işyerlerini ziyaret gerçekleştirmesi planlandı. Geçenlerde bizim işyeri ziyaret edildi. Biz onlar gelmeden önce yaklaşık 15 madde belirledik. Hocalarımıza bu konuları açtık. Bizimle iş birliği yapmak isterlerse biz açığız. Kayseri'de ikinci Ar-Ge şirketini, kurduk ve resmileştirdik. Kısa zamanda çalışmalara başlayacağız.İşyerlerimize, bir danışman ve istekli bir hocanın gelmesi gerekiyor. Onların kılavuzluğuna, bilimsel kuralına ve sağda solda olan gelişmeleri takibine de ihtiyacımız var" dedi. KAYSO Meclis Başkanı ve Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya ise tasarımların korumasında hukukçu bulundurulması konusunu gündeme getirdi.

Zor bir dönemin yaşandığına dikkat çeken DÜNYA Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt Rüştü Bozkurt, bu süreçte kötümser yaklaşmamak adına bir çok nedenin sayılabileceğini belirterek, "Türkiye'de enseyi çok fazla karartarak aman battık, bittik edebiyatı yapmamak lazım. Romalı bir yazar ,'Bir toplum kendini küçümsemeye başladığı zaman batmaya da mahkumdur' diyor. Bu noktada bizler elleri kolları bağlı olarak bekle-gör mantığı ile davranırsak biz de Roma'nın çöküşü gibi kendimizi çökmeye götürürüz. Bunun için farkındalık, modernizasyon yatırımları, uyum ve teknolojik dönüşüm yatırımlarına ihtiyacımız var "şeklinde konuştu.

DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ise, "Hepimiz üç ortamda karar veriyoruz. Belirsizlik, risk ortamı ve belirlilik ortamı. Yöneticilerin görevi belirsizlikleri riske, riskleri de belirliliğe çevirmek. Bunun da en iyi yolu senaryolar yazmak. Şirket, sektör ve ülke bazında oluşturacağımız senaryolar bizi geleceğin risklerine karşı daha hazırlıklı kılar" diye konuştu.