KCETAŞ’ ın yatırımları 100 milyona ulaştı

Öz sermaye karlılığı açısından 2016’da zirve yaptıklarını belirten an KCETAŞ Genel Müdürü Atasoy, yatırımlarının 100 milyona yaklaşarak geçen yıllara göre yüzde 20-30 artış gösterdiğini ve bundan sonra da böyle devam edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Handan GÜL

KAYSERİ - Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. (KCETAŞ) olağan genel kurulunu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik, genel kurulda yaptığı açıklamada 90 yıllık tecrübenin sonunda KCETAŞ ’ın dağıtım şirketlerinin lideri olduğunu belirtti.

KCETAŞ 'ın görevinin vatandaşlarımıza kaliteli ve sürekli enerji sağlayarak enerjide arz güvenliğini temin etmek olduğunu ifade eden Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi Genel Müdürü Hidayet Atasoy, “Bizim şirketimiz bunu sağlarken gerek yaptığı yatırımlar, gerekse teknik donanımı ve kayıp kaçağı düşürme anlamında Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde. 2016 yılını önceki yıllara göre çok iyi geçirdik. Öz sermaye karlılığı açısından 2016’da zirve yaptık. Yatırımlarımız çok ciddi arttı. 100 milyona yaklaşarak geçen yıllara göre yüzde 20-30 artış gösterdik. Bundan sonra da böyle devam edecek” dedi. Atasoy, ayrıca Tes İş sendikasıyla çalışanların toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirtti.

“Dağıtım şirketlerinin lideri olduk”

Türkiye’deki 21 dağıtım şirketinin gözbebeği olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik KCETAŞ ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:“ Yaptığımız çalışmalar, kayıp kaçak oranı ve sektörel yatırımlarla 90 yıllık tecrübenin sonunda dağıtım şirketlerinin lideri olduk. KCETAŞ olarak liderliğimiz göreceli değil. Bakanlığımızın yapmış olduğu tüm araştırmalarda açık ara önde çıkıyoruz” dedi. Tes İş Sendikasıyla yapılan toplu sözleşmeye de değinen Çelik, “Hem belediyelerimizde hem de bağlı şirketlerimizdeki işçilerimizle toplu sözleşme görüşmelerimiz çalışma barışı içinde karşılıklı anlayışla oldu. Biz her zaman çalışanlarımızın hakkını geciktirmeden verme taraftarıyız ve bunu uyguluyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir