Kentsel dönüşüm projeleri ile ilçemizin çehresini değiştiriyoruz

AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR - Kocasinan Belediye Başkanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kentsel dönüşüm projeleriyle Kocasinan’a yeni bir çehre kazandırmak için çalışıyoruz. İlçede dönüşüm projeleri tamamlandığında yeşil alanlar, oyun parkları ve sosyal donatı alanlarında Türkiye ortalaması geçilecek. Artan yeşil alanlarla ilçemizde yaşamaktan mutlu bireylerin yetişmesine öncülük etmek istiyoruz. Modern, kaliteli ve daha yaşanabilir bir ilçe için yeni projeler hayata geçiriyoruz. İlçedeki sekiz bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken diğer mahallelerimizde de çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan biri olan Ziya Gökalp Mahallesi’nde iki blok halinde yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm konutlarının kayda değer bir kısmı tamamlandı. Konutları 2018’in ilk yarısında hak sahiplerine teslim edeceğiz. Ayrıca Ahi Evran Mahallesi’nde de önümüzdeki yıl etaplar şeklinde çalışmalarımız başlayacak. Kuşçu’da ise farklı ve bölgenin yapısına uygun sosyal mekanlar kazandırmaya çalışıyoruz.

Öte yandan, bazı mahallelerimizde dönüşüm için temeller attık. Ahi Evran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için 550 bin metrekare alanda inş aat çalışması yapılacak. Seyrani Mahallesi ise 567 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak. Yunus Emre Mahallesi kentsel dönüşüm alanı 116 bin 442 metrekarelik üzerine oturacak ve bu alan içinde 21 bin 656 metrekarelik kısımda konutlar inşaa edilecek. Burada oluşturduğumuz 19 blokta toplam bin 496 daire, 171 bin 182 metrekarelik konut alanı ile 7 bin 500 metrekare de ticaret bölgesi inşaat alanı ürettik. Proje alanının yaklaşık yüzde 40’ı yeşil alan olacak. Ayrıca bin 400 araç kapasiteli 18 bin 711 metrekarelik açık otopark alanı da proje alanımız içinde çözüldü.

Ahi Evran, Yunus Emre ve Seyrani mahallelerinde yapacağımız çalışmaların ekonomik büyüklüğü ise toplam 1 milyar 350 milyon lirayı buldu. Öte yandan, Gaziosman ve Yavuz mahalleleri de dönüşecek. Çalışmalarımız zaman içinde Cırgalan, Argıncık, Yeş il Mahalle, Saraybosna, Sancaktepe ve Boztepe’ye kadar uzanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir