Kerkenes Dağı'nda arkeolojik kazılara başlandı

Kerkenes Dağı'ndaki çalışmalar, başta University of Central Florida, Abdullah Gül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi olmak üzere ulusal ve uluslararası kurumların işbirliği ile yapılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), University of Central Florida, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından yürütülmekte olan Kerkenes dağı üzerindeki Demir Çağı Kenti'nde 2017 yılı arkeolojik kazı çalışmaları başladı. Kerkenes projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ve University of Central Florida'dan ABD'li Arkeolog Doç. Dr. Scott Branting başkanlığında, AGÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Yöney, Doç. Dr. Burak Asiliskender ve Mimarlık bölümü öğrencilerinin katılımıyla yürütülüyor.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında yer alan Kerkenes Dağı'ndaki çalışmalar, başta University of Central Florida, Abdullah Gül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi olmak üzere ulusal ve uluslararası kurumların işbirliği ile yapılıyor. Çalışmalarda, iki farklı kent yapı adasında kazıların sürdürülmesi, toprak altındaki kentin planının ortaya çıkarılmasını sağlayan jeofizik yüzey araştırmalarının genişletilmesi ve yedi sur kapısından birinde daha önce gerçekleştirilmiş olan restorasyon çalışmalarının denetlenmesi amaçlanıyor.