Kitap kurtları Bursa’da buluşuyor

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan Bursa 15. Kitap Fuarı, yarın TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA- TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan Bursa 15. Kitap Fuarı, yarın TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor. Kitap Fuarı ile eş zamanlı sürdürülecek olan Bursa 13. Eğitim Fuarı ise, 21-26 Mart tarihlerinde ziyaretçilere açı olacak.

Fuar kapsamındaki panel ve söyleşilerde, Kavukçu'nun edebiyatı, öyküleri ve yaşamı ele alınacak. TÜYAP tarafından yazar için bir armağan kitap da hazırlanacak. Fuar, bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek. İmza günleri ve etkinliklerde, aralarında Türkan Şoray, Cemil Kavukçu, Doğan Hızlan, Deniz Kavukçuoğlu, Gülten Dayıoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Hasan Ali Topbaş, Canan Karatay, Üstün dökmen, Doğan Cüceloğlu, Zafer Algöz, İlber Ortaylı, İrfan Değirmenci, Haydar Ergülen, Mazhar Alanson, Can Yılmaz, Ahmet Şimşirgil, Sinan Meydan, Zeynep Turan, İbrahim Kaboğlu, İsmail Saymaz, Nihat Sırdar, Kahraman Tazeoğlu, Aret Vartanyan, Nuray Sayarı’nın da bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşacak. Fuar kapsamında 80 kültür etkinliği yapılacak. Öte yandan, Bursa Kitap Fuarı’nın 15. yılı olması nedeniyle, fuar süresince 15. Yıl özel şeöyleşileri düzenlenecek olup, okur ve yazar buluşmalarında Ahmet Ümit, Tarık Tufan, Blogcu Anne Elif Doğan, Hüsnü Arkan, Celil Oker, Nihat Sırdar ve Cemalnur Sargut farklı konu başlıklarında söyleşecek. Nilüfer Belediyesi tarafından Nazım Hikmet’in 115’inci yaşı için hazırlanan Nazım’ı Yazanlar sergisi de Tüyap ev sahipliğinde kitap fuarının ziyaretçileriyle buluşacak.

Girişin ücretsiz olacağı fuar, her gün 10.00-19.30 saatlerinde, son gün 26 Mart'ta ise 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek.