Kocaeli'de araç test laboratuvarı kurulacak

MARKA tarafından verilecek destekle Çayırova'da "Araç ve Aksam Parçaları Dayanım, Ömür ve Performans Test Laboratuvarı" kurulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından verilecek destekle TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde "Araç ve Aksam Parçaları Dayanım, Ömür ve Performans Test Laboratuvarı" kurulacak.  

MARKA Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, kurulması planlanan laboratuvarla otomotiv sanayisinde özgün teknoloji ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine imkan sağlanacağını söyledi. 

Geliştirilecek ürünlerin tasarım ve doğrulama testlerinin laboratuvarda yapılabileceğini ifade eden Akbulut, laboratuvarla otomotiv sanayiinde bu alandaki dışa bağımlılığın minimuma indirileceğini kaydetti. 

Akbulut, yılda yaklaşık 2 milyar lirayı test ücreti olarak yurt dışına gönderen Türkiye'nin bu projeyle yüksek maliyetlerin düşmesi ve iş gücü kayıplarının azalmasının sağlanacağını belirterek, "Projede yatırım tutarı yaklaşık 4 milyon lira. Proje yılda 3 milyon avroluk ithal ikamesi sağlayacak ve böylelikle yurt dışına döviz çıkışı engellenecek" ifadesini kullandı. 

TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi de otomotiv sektörü ve otomotiv yan sanayisinin genel durumunu anlatarak, yerli tasarım ve üretimler konusunda yapılacak çalışmaların önemine değindi. 

Konuşmaların ardından Akbulut ve Çiftçi, laboratuvarın kurulmasına yönelik protokolü imzaladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir