Kocaeli'de "test ve muayene" merkezi kurulacak

KARTEAM, otomotiv yan sanayi, metal işleme ve kaynaklı imalat sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların malzeme muayene ve Ar-Ge alanlarında ortak kullanım merkezi olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) yüzde 75 hibe desteğiyle Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) tarafından kurulacak Kartepe Test ve Araştırma Merkezi (KARTEAM), otomotiv yan sanayi, metal işleme ve kaynaklı imalat sektöründeki firmalara test ve muayene hizmeti verecek.

KOÜ Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Engin Özdemir, proje sözleşmesinin imza töreninde yaptığı konuşmada, yürütücülüğünü KOÜ'nün yaptığı ve KSO'nun ortak olduğu 1 milyon lira bütçeli projenin, MARKA'dan yüzde 75 hibe almaya hak kazandığını bildirdi.

Proje kapsamında kurulacak KARTEAM için Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulunun laboratuvarlarının kullanılacağını belirten Özdemir, "KARTEAM, otomotiv yan sanayi, metal işleme ve kaynaklı imalat sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların malzeme muayene ve Ar-Ge alanlarında ortak kullanım merkezi olacaktır." dedi.

Özdemir, projenin hazırlık aşamasında özellikle bölgedeki sanayicilerin hangi testlere ihtiyaç duyduğunun kapsamlı analiz edildiğini vurgulayarak, "Proje kapsamında alınacak cihaz ve ekipmanlar bu ihtiyaç analizine uygun şekilde planlanmıştır. KARTEAM bünyesinde 1 hizmet ofisi ile tahribatsız muayene, tahribatlı muayene ve numune hazırlama birimleri kurulacaktır. Bunlara ilave olarak alanlarında söz sahibi akademisyenlerin oluşturduğu akademik kurul ile firmaların rekabet gücünü arttırmak ve yenilikçi üretim yapmaya teşvik etmek için test sonuçlarının akademik olarak yorumlanması ile imalat öncesi uygun malzeme ve üretim parametrelerinin belirlenmesi hizmeti verilecektir." ifadelerini kullandı.

KARTEAM hizmetlerinin "TS EN ISO9001 Kalite Yönetim Sistemi" ile standartlaştırılarak izlenebilirliğinin sağlanacağına dikkati çeken Özdemir, proje tamamlandığında KARTEAM'ın akredite bir merkez olması için gerekli çalışmaların başlatılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan proje sözleşmesini imzaladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir